ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Αποσύρονται από το Τελ Αβιβ πινακίδες κατά των Παλαιστινίων ηγετών

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ αποφάσισε να αφαιρεθούν όλες οι πινακίδες που ζητούσαν την παράδοση Παλαιστίνιων ηγετών υπό την απειλή όπλου.

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ διέταξε σήμερα να απομακρυνθούν διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε αυτοκινητόδρομους, με μηνύματα που φαίνεται να καλούσαν σε παράδοση υπό την απειλή όπλου Παλαιστίνιων ηγετών για χάρη της ειρήνης.

«Η ειρήνη γίνεται ΜΟΝΟ με ηττημένους εχθρούς», ανέφερε η πινακίδα, που είχε εικόνες - προϊόν φωτομοντάζ - του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμνούντ Αμπάς και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαέλ Χανίγια, με δεμένα τα μάτια, να εκλιπαρούν σε μια εμπόλεμη ζώνη καθώς ελικόπτερα υπερίπτανται.

Η αντιπαράθεση Ισραηλινών και Παλαιστινίων καταγράφει νέα κλιμάκωση έπειτα από την παρουσίαση τον περασμένο μήνα του ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή, το οποίο κατηγορήθηκε ως μεροληπτικό.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος χρηματοδότησε τις διαφημιστικές πινακίδες που στήθηκαν γύρω στο Τελ Αβίβ, την οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ, ούτε αν αυτή η εκστρατεία είχε σκοπό να βοηθήσει τα δεξιά κόμματα στις εθνικές εκλογές της 2ας Μαρτίου.

Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χούλνταϊ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι διαφημιστικές πινακίδες θα αφαιρεθούν, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες σε αυτές «υποκινούν τη βία και υπενθυμίζουν ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και των Ναζί - στους οποίους δεν θέλουμε να συγκαταλεγόμαστε».

«Ακόμα και σε προεκλογική περίοδο, υπάρχουν κόκκινες γραμμές», κατέληξε ο δήμαρχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ζητήθηκε από το Ισραήλ να ερευνήσει βία σε σκάφη της Flotilla

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε άμεση διερεύνηση για πιθανή χρήση βίας από το Ισραήλ κατά Ιταλών στη Global Flotilla. Μέλη της αποστολής καταγγέλλουν χρήση όπλων, ενώ 29 Ιταλοί πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός ζητά εκκένωση 12 χωριών στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση δώδεκα χωριών στο νότιο Λίβανο λόγω ενδεχόμενων νέων επιθέσεων κατά Χεζμπολάχ, παρά την επέκταση της κατάπαυσης πυρός, επικαλούμενος παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: «Μυστικό αίτημα» κατά Σμότριτς

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, δήλωσε ότι πληροφορήθηκε για μυστικό αίτημα του ΔΠΔ για ένταλμα σύλληψής του, χωρίς να αποκαλύπτει πώς το έμαθε ή τον λόγο. Το ΔΠΔ δεν σχολίασε λόγω εμπιστευτικότητας.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ζητήσαμε την άμεση απελευθέρωση των Ιταλών της αποστολής Flotilla

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε από το Ισραήλ την άμεση απελευθέρωση των Ιταλών που συμμετείχαν στη Global Sumud Flotilla και τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, υπενθυμίζοντας την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για πολεμικές κατηγορίες, λέει ΜΚΟ

Πάνω από 4.000 συλλήψεις στο Ιράν για κατηγορίες σχετικές με τον πόλεμο εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ κατέγραψε η HRANA, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν κατασκοπεία και απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραηλινός Πρέσβης: Η σχέση Ελλάδας-Ισραήλ εμβαθύνθηκε και επεκτάθηκε

Ο πρέσβης του Ισραήλ, Νόαμ Κατς, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του για την επέτειο Ανεξαρτησίας, εξέφρασε συγκίνηση για την εμπειρία του στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ξεπέρασε τις προσδοκίες του, αν και συνέπεσε με δύσκολες ιστορικές στιγμές.