ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:58:50
Φώτο: ΑΠΕ

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ κέρδισε το American Factory των Ομπάμα

Η ταινία του Netflix αφορά ένα εργοστάσιο γυαλιών αυτοκινήτων στο Οχάιο που διευθύνεται από Κινέζους επενδυτές και διερευνά πολλά θέματα, όπως τα δικαιώματα των εργαζομένων, η παγκοσμιοποίηση και ο αυτοματισμός.

Το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους απέσπασε το «American Factory», το πρώτο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε η εταιρία παραγωγής των Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα.

Η ταινία του Netflix αφορά ένα εργοστάσιο γυαλιών αυτοκινήτων στο Οχάιο που διευθύνεται από Κινέζους επενδυτές και διερευνά πολλά θέματα, όπως τα δικαιώματα των εργαζομένων, η παγκοσμιοποίηση και ο αυτοματισμός.

Το ντοκιμαντέρ «American Factory» ήταν υποψήφιο μαζί με τα «The Cave», «The Edge of Democracy», «For Sama».

O Στίβεν Μπόγκναρ και η Τζούλια Ράικερτ σκηνοθέτες του «American Factory» αναγνώρισαν το έργο των υπολοίπων υποψηφίων στην τελετή απονομής των Όσκαρ την Κυριακή. «Μας εμπνέετε» είπε η Ράικερτ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε ένα tweet την Κυριακή συνεχάρη τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «για την αφήγηση μιας τόσο περίπλοκης, συγκινητικής ιστορίας σχετικά με τις πολύ ανθρώπινες συνέπειες των οδυνηρών οικονομικών αλλαγών. Χαιρόμαστε που βλέπουμε δύο ταλαντούχους και απόλυτα καλούς ανθρώπους να παίρνουν το Oscar για την πρώτη παραγωγή της Higher Ground».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 100% δασμοί σε ταινίες που δεν παράγονται στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα επιβάλει δασμούς 100% σε ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ αλλά παράγονται στο εξωτερικό, επιδιώκοντας προστατευτισμό στον κινηματογράφο και προκαλώντας ανησυχία στο Χόλιγουντ για τις διεθνείς του συνεργασίες.
Τόνι Μπλερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάικλ Σιν είχε απορρίψει πρώτα τον ρόλο του Τόνι Μπλερ στη Life

Ο Μάικλ Σιν αποκάλυψε ότι αρχικά απέρριψε τον ρόλο του Τόνι Μπλερ στο «The Deal», επειδή θα έπαιζε τον Καλιγούλα στο θέατρο. Η πρόταση έγινε ενώ παρακολουθούσε παράσταση στο Λονδίνο, όπως ανέφερε στο BBC Radio 4.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Τζένιφερ Λόρενς: Καταδικάζει την «απαράδεκτη γενοκτονία» στη Γάζα

Η Τζένιφερ Λόρενς χαρακτήρισε «γενοκτονία» όσα συμβαίνουν στη Γάζα και επέκρινε την αμερικανική πολιτική για έλλειψη ακεραιότητας, μιλώντας στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπάστιαν και εκφράζοντας ανησυχία για το μέλλον των παιδιών.