ΓΔ: 2132.05 0.08% Τζίρος: 109.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:04:41
Φώτο: Shutterstock

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αυστραλία έσβησαν τις πυρκαγιές

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αυστραλία έσβησαν μεγάλο μέρος των πυρκαγιών που μαίνονται από τον Νοέμβριο αλλά προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές περιοχές όπου οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι αρχές στην Αυστραλία ζήτησαν από πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν σήμερα το Σίδνεϊ και τις ανατολικές ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, προκαλώντας χάος στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όμως και σβήνοντας πυρκαγιές που μαίνονταν από τον Νοέμβριο.

200 με 400 χιλιοστόμετρα βροχής έπληξαν την περιοχή του Σίδνεϊ ως τα Μπλε Όρη και ακόμη πιο νότια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και περισσότερα από 60 σχολεία να αναγκαστούν να κλείσουν.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Νότιας Ουαλίας δέχθηκε περισσότερες από 2.700 κλήσεις για βοήθεια στη διάρκεια της νύκτας, με τον συνολικό αριθμό των κλήσεων να φτάνουν τα 10.000 από την Τετάρτη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε πλημμύρες που ενδέχεται να απειλήσουν ζωές στις νότιες ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 90 χιλιομέτρων την ώρα.

Χάρη στις βροχές η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ ότι μία από τις χειρότερες πυρκαγιές που μαίνονταν στην πολιτεία, η Currawon, στις νότιες ακτές, επιτέλους κατασβέστηκε. Η πυρκαγιά αυτή έκαιγε επί 74 ημέρες και έχει καταστρέψει 312 σπίτια καθώς και σχεδόν 5.000.000 στρέμματα γης.

Ακόμη 33 πυρκαγιές μαίνονται στην πολιτεία, κυρίως στις νοτιοανατολικές περιοχές όπου κατευθύνονται οι βροχοπτώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Η Καμπέρα ζητά αποχώρηση μη απαραίτητου προσωπικού από Λίβανο

Η Αυστραλία ανακάλεσε μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό από τον Λίβανο λόγω αυξημένων ανησυχιών ασφαλείας. Λίγοι αξιωματούχοι παραμένουν για προξενική στήριξη, ενώ συνεχίζεται η σύσταση αποφυγής ταξιδιών σε Ισραήλ και ΗΑΕ.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία απομακρύνει διπλωμάτες από Ισραήλ και ΗΑΕ για λόγους ασφαλείας

Η Αυστραλία ζήτησε από μη απαραίτητους δημόσιους υπαλλήλους να αποχωρήσουν άμεσα από Ισραήλ και ΗΑΕ λόγω της επιδείνωσης της ασφάλειας. Οι απαραίτητοι παραμένουν, ενώ 2.600 Αυστραλοί έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα τους.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Κλείνει πρεσβείες στη Μ. Ανατολή λόγω φόβων για κλιμάκωση στο Ιράν

Η Αυστραλία έκλεισε προσωρινά τις πρεσβείες της σε Αμπού Ντάμπι και Τελ Αβίβ και το προξενείο στο Ντουμπάι λόγω κινδύνου κλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Πένι Ουόνγκ.
Στρατιωτικοί πύραυλοι Αυστραλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Στέλνει πυραύλους και αεροσκάφη AEW&C στα ΗΑΕ

Η Αυστραλία στέλνει αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και εξειδικευμένο προσωπικό στον Περσικό Κόλπο για τέσσερις εβδομάδες, ενισχύοντας την προστασία αμάχων στη Μέση Ανατολή. Θα παρέχει και πυραύλους στα ΗΑΕ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Αυστραλία να δώσει άσυλο στις Ιρανές διεθνείς ποδοσφαιρίστριες

Ο Τραμπ κατηγορεί την Αυστραλία για ανθρωπιστικό λάθος αφήνοντας την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν να επιστρέψει στην πατρίδα της, ενώ καλεί σε άσυλο. Φόβοι εκφράστηκαν για την ασφάλειά τους μετά το πολιτικό σκηνικό και τις απειλές.