ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κόκκινη Πλατεία Μόσχας
Φώτο: Pixabay

Η Ρωσία υποχρεώνει επαγγελματίες να φοράνε μάσκες προστασίας

Οι ρωσικές Αρχές υποχρεώνουν όσους επαγγελματίες έρχονται σε επαφή με το κοινό να φορούν μάσκες προστασίας στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων κατά του κινεζικού κοροναϊού.

Οι μάσκες προστασίας καθίστανται υποχρεωτικές για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό στο Χαμπαρόφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, εξαιτίας κυρίως της επιδημίας του νέου κοροναϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της πόλης Χαμπαρόφσκ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας που βρίσκεται στη μεθόριο με την Κίνα.

«Οι μάσκες προστασίας θα είναι υποχρεωτικές για τους εργαζομένους στις μεταφορές, τα εμπορικά κέντρα και τις τράπεζες, για τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γιατρούς, δηλαδή για όλους αυτούς που έρχονται σε καθημερινή και στενή επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτά τα μέτρα συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στο Χαμπαρόφσκ και έχουν επίσης στόχο να εμποδίσουν τη διάδοση του νέου κοροναϊού», εξήγησε η Τατιάνα Σκόρικ, δημοτική αξιωματούχος αρμόδια για την υγεία, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εντόπισε τα δύο πρώτα κρούσματα στο έδαφός της. Πρόκειται για κινέζους υπηκόους, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται στα Ουράλια και ο άλλος στην Άπω Ανατολή.

Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, η Ρωσία έχει ήδη υιοθετήσει σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των μήκους 4.250 χιλιομέτρων συνόρων της με την Κίνα, η διακοπή των σιδηροδρομικών συνδέσεων και ο περιορισμός των πτήσεων προς και από τη χώρα αυτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές περιπολίες Κίνας-Ρωσίας σε Βορειοανατολική Ασία

Κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία ολοκλήρωσαν διπλές περιπολίες άνω των δύο εβδομάδων και έφτασαν στο Βλαδιβοστόκ, στο πλαίσιο ετήσιας στρατιωτικής συνεργασίας, διασχίζοντας σημαντικά στενά της Βορειοανατολικής Ασίας.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρούμπιο έτοιμος για συνάντηση με Λαβρόφ και Ουάνγκ στην ASEAN

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Κίνας και Ρωσίας στη σύνοδο της ASEAN στις Φιλιππίνες, με φόντο τις αμερικανικές ανησυχίες για την κινεζική επιρροή και τις κατηγορίες Τραμπ για ανάμιξη της Κίνας.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στηρίζει τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου της Κίνας στον Ειρηνικό

Το Κρεμλίνο δικαιολόγησε τη δοκιμή μη πυρηνικού πυραύλου από την Κίνα στον Ειρηνικό, τονίζοντας πως πρόκειται για κυριαρχικό δικαίωμα και ότι η Κίνα δεν απειλεί κανέναν. Αντιθέτως, η Αυστραλία τη χαρακτήρισε αποσταθεροποιητική.