ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Φωτο: Shutterstock

Αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων θα επαναπατρίσει Ρώσους από την Κίνα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πέντε αεροσκάφη για την απομάκρυνση των Ρώσων από την Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο ρωσικός στρατός θα απομακρύνει Ρώσους πολίτες από την Κίνα λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού, ανέφεραν σήμερα, Σάββατο, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η απομάκρυνση Ρώσων πολιτών θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Interfax και TASS.

Ο Πεσκόφ είχε πει αρχικά πως η απομάκρυνση Ρώσων πολιτών θα ξεκινούσε σήμερα, αλλά αργότερα επανήλθε και διόρθωσε τον εαυτό του λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πέντε αεροσκάφη για την απομάκρυνση των Ρώσων από την Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει χθες πως η Ρωσία σχεδιάζει να απομακρύνει τουλάχιστον 600 Ρώσους πολίτες που βρίσκονται τώρα στην Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του ξεσπάσματος στην Κίνα, οι οποίοι θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Ρωσία κατέγραψε δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού και περιόρισε τις απευθείας πτήσεις προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 εκφράζει ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα Ρωσίας και Κίνας

Οι χώρες της G7 τόνισαν τον κρίσιμο ρόλο της Συνθήκης Μη Διάδοσης των πυρηνικών, εκφράζοντας ανησυχία για την ενίσχυση των οπλοστασίων Ρωσίας και Κίνας, ενώ καλούν τις ΗΠΑ να συμβάλουν στη σταθερότητα πριν τη σχετική διάσκεψη.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Η Ευρώπη να ενισχύσει την ασφάλειά της λόγω παγκόσμιων απειλών

Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά της, σύμφωνα με τη MIVD, λόγω πιέσεων στις δυτικές συμμαχίες και της στήριξης της Κίνας στη Ρωσία. Ο διευθυντής της MIVD σημείωσε πως το διεθνές σύστημα δέχεται πλέον πίεση.
Χέρι με κάψουλες φαρμάκου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Νέες οδηγίες για βελτίωση του καθορισμού τιμών φαρμάκων

Το Πεκίνο εξέδωσε οδηγίες για τη βελτίωση του μηχανισμού τιμολόγησης φαρμάκων, ώστε να διασφαλιστούν λογικές τιμές και πρόσβαση σε καινοτόμα και υψηλής ποιότητας φάρμακα, στηρίζοντας την ανάπτυξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ρωσία έτοιμη να καλύψει το ενεργειακό έλλειμμα της Κίνας

Ο Λαβρόφ δήλωσε από το Πεκίνο ότι η Ρωσία μπορεί να καλύψει το ενεργειακό έλλειμμα της Κίνας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ επιβεβαίωσε και την επικείμενη επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα εντός του πρώτου εξαμήνου.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ συναντά τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στο Πεκίνο

Ο Σι Τζινπίνγκ υποδέχτηκε στο Πεκίνο τον Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς Κίνα και Ρωσία ενισχύουν τη συνεργασία τους. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του.