ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

O κοροναϊός έπληξε το Σαλόνι Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη

Η LG, που παραδοσιακά καταλαμβάνει από τα μεγαλύτερα περίπτερα, ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας, για να προφυλάξει την «ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεταίρων και των πελατών της».

Αποχώρηση της νοτιοκορεατικής LG, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κινεζική ΖΤΕ είναι οι πρώτες από τις αισθητές επιπτώσεις που η ταχέως διαδιδόμενη επιδημία του κοροναϊού έχει προκαλέσει στο κορυφαίο γεγονός για την κινητή τηλεφωνία, το Σαλόνι του Κινητού στη Βαρκελώνη στα τέλη του μηνός.

Η LG, που παραδοσιακά καταλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στο Σαλόνι, που φέτος θα διεξαχθεί στις 24 -27 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας (MWC), προκειμένου να προφυλάξει την «ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεταίρων και των πελατών της».

Ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας εξηγεί σε ανακοίνωσή του πως έλαβε την απόφαση τούτη με γνώμονα τη μείωση των κινδύνων «από την έκθεση των εργαζομένων της LG σε διεθνή ταξίδια, που ήδη υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα όσο ο κοροναϊός συνεχίζει να διαδίδεται εκτός των κινεζικών συνόρων». Η εταιρεία τονίζει πως θα παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα κινητής τηλεφωνίας «σύντομα», σε άλλες συναφείς εκδηλώσεις.

Από την πλευρά της, η ΖΤΕ –που κατασκευάζει μία πλειάδα προϊόντων τηλεπικοινωνίας—ανακοίνωσε πως έχει λάβει «αυστηρά μέτρα πρόληψης, ελέγχου κι ασφάλειας» ενώπιον του κινδύνου διάδοσης του κοροναϊού, που στην Κίνα έχει σκοτώσει ήδη περίπου 500 ανθρώπους.

Τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, που θα συμμετάσχουν στις συναντήσεις στη Βαρκελώνη, «θα πρέπει να τεθούν σε απομόνωση στην Ευρώπη τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του ΜWC», δηλ. για διάστημα που ισοδυναμεί με την περίοδο επώασης του ιού.

Το περίπτερο της κινεζικής εταιρείας και τα μηχανήματα θα απολυμαίνονται καθημερινά και το προσωπικό που θα παρουσιάζει τα προϊόντα δεν θα προέρχεται από την Κίνα, αλλά κυρίως από την Ευρώπη, ενώ όσοι θα φθάσουν από την Κίνα δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα για περίπου δύο εβδομάδες προ της αναχώρησής τους.

Η ΖΤΕ είχε παρουσιάσει πέρυσι στη Βαρκελώνη το πρώτο τηλέφωνό της συμβατό με το νέο δίκτυο 5G και για φέτος έχει ανακοινώσει νέα καινοτόμα προϊόντα.

Η οργανώτρια αρχή του Σαλονιού, ο όμιλος GSMA υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της πως «συνεχίζει να αξιολογεί τις δυνητικές επιπτώσεις από τον κοροναϊό» στη διοργάνωση και τονίζει πως έχει «ήδη λάβει πολλά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την διάδοση του ιού και εξακολουθεί να τα εφαρμόζει τακτικά». Πάνω από 150.000 άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο αναμένεται να παραστούν στο Σαλόνι Κινητής Τηλεφωνίας φέτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Για ποιους λόγους ορισμένοι δεν προσβάλλονται ποτέ από γρίπη

Η ευαισθησία στη γρίπη εξαρτάται από το γενετικό προφίλ, την ανοσολογική μνήμη και το μικροβίωμα της μύτης, τονίζει η καθηγήτρια Γ. Γκιούλα. Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται νέο, καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα για το νοσοκομείο και κάλεσμα σε απεργία

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του νοσοκομείου και των δημόσιων δομών Υγείας, καλώντας φορείς και πολίτες σε κοινή δράση για πλήρη στελέχωση και γενική κινητοποίηση.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Η ασθενής με Έμπολα δεν είχε ταξιδέψει στο Κονγκό

Η ελβετική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ασθενής με Έμπολα στη Νιγηρία είχε ταξιδέψει στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας ότι η γυναίκα, σύζυγος Ελβετού διπλωμάτη, πιθανόν μολύνθηκε κατά τη διαμονή της στην Ουγκάντα.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά στην υγεία του ο Γ. Κώτσηρας – Αδιαθεσία στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία στη Βουλή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Δοκιμαστικός σωλήνας MPOX
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Απίθανη η περαιτέρω εξάπλωση του ιού Σαμόντα μετά το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το πρώτο κρούσμα του ιού Σαμόντα σε άνθρωπο είναι μεμονωμένο και απίθανο να εξαπλωθεί περαιτέρω, παρακολουθώντας ωστόσο την κατάσταση. Ο ιός μεταδίδεται συνήθως από μολυσμένες σκνίπες σε ζώα.