ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια κατάκτησης των 940 μον. από τον ΓΔ με ώθηση από τις τράπεζες

Σταθερό το προβάδισμα των τραπεζικών μετοχών, με τον τίτλο της Alpha Bank να ακολουθεί την καλύτερη πορεία και να εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%.

Ανοδικά και σε πορεία καλύτερη τόσο από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και από τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street βρίσκεται η εγχώρια αγορά, με σταθερό πρωταγωνιστή τις τραπεζικές μετοχές, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει την προσπάθεια κατάκτησης των 940 μονάδων, ενώ την ίδια ώρα κέρδη 0,50% εμφανίζει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 και πτώση 0,36% δείχνουν για τον Dow Jones τα futures της Wall Street.

O Γενικός Δείκτης στις 15:36, διαμορφώνεται στις 935,05 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,15%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 939,95 μονάδες (+1,68%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 44,66 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,57%.

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται οι τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,40%. Κέρδη 3,22% για τη μετοχή της Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 1,78%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 2,53%, ενώ 1,50% υψηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Aegean Airlines (+3,78%) και ΟΠΑΠ (+2,16%), ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι μετοχές των ΟΛΠ (-1,03%) και Ελλάκτωρ (-0,48%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς με 6.264.178 και 3.538.670 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 8,242 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 6,744 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+2,44%) και των Τραπεζών (+2,36%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-1,44%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,90%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Yalco +19,15% και Λανκάμ +9,43%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -9,73% και Prodea -8,33%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες -0,42%, προβλημάτισαν αποτελέσματα - ξένες αγορές

Στις 1.986,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,57%. Κινήσεις αύξησης ρευστότητας από τους επενδυτές στην πλειονότητα των μετοχών, πλην ενεργειακού κλάδου, όπου οι εξελίξεις διατήρησαν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές πιέζει το ΧΑ, στήριγμα η Coca Cola HBC

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές οδηγούν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.000 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
MARKET MAKER

Το ρεκόρ της Τιτάν, η αδυναμία της Εθνικής και η Intralot ξανά στα 1,10 ευρώ

Η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένει υψηλή και οι επενδυτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Έτσι μία μη ικανοποίηση έστω και μικρή στα νούμερα κάποιων εταιρειών μπορεί να φέρει δυνατές πιέσεις.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.