ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Κερδίζει έδαφος o Δείκτης στο άνοιγμα, συνεχή ρεκόρ στην Ευρώπη

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+3,60%), της Aegean Airlines (+1,56%), Viohalco (+0,90%) και της Μυτιληναίος (+0,90%).

Νέα προσπάθεια κάνει ο Γενικός Δείκτης να επανέλθει στις 900 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο στο άνοιγμα των συναλλαγών. Στην Ευρώπη, οι δείκτες βρίσκονται στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται κατά 0,1% και σε επίπεδο νέου ρεκόρ για δέκατη συνεχή συνεδρίαση, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για τα κέρδη των εισηγμένων και την ανάκαμψη μετά την πανδημία.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 896,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,23%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,25 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,48%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+3,60%), της Aegean Airlines (+1,56%), Viohalco (+0,90%) και της Μυτιληναίος (+0,90%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-0,76%), του ΟΤΕ (-0,61%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,32%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των τροφίμων (+0,88%) και των Πρώτων Υλών (+0,85%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (-0,58%). Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 16 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Καραμολέγκος +9,64% και Q&R +4,26% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών -4,62% και Epsilon Net -3,07%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετρημένες στα δάχτυλα οι μετοχές που δεν επηρεάστηκαν από τον πόλεμο

Αν και υπάρχουν βαριά χαρτιά με απώλειες 15%, λίγες μετοχές έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τον κλοιό πιέσεων και να κρατήσουν κέρδη παρά την πτώση της αγοράς λόγω του πολέμου στο Ιράν. Ποιες έχουν ξεχωρίσει.