ΓΔ: 2022.58 0.35% Τζίρος: 155.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:56:33
Φωτο: Shutterstock

Περιορισμένες οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων σήμερα

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,76% από 0,75% έναντι -0,43% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,19%.

Περιορισμένες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων (με εξαίρεση την ιταλική) καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς τις μετοχές. Γενικότερα στην ευρωζώνη το κλίμα φαίνεται να βελτιώνεται καθώς διαφαίνεται η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας.

Είναι ενδεικτικό ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ (Κριστίν Λαγκάρντ) στη χθεσινή της συνέντευξη εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης θα κορυφωθεί το καλοκαίρι του 2021.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,76%, του 5ετούς στο 0,04% από 0,036% ενώ του 15ετους διατηρήθηκε στο 0,98%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 156 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 85 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,76% από 0,75% έναντι -0,43% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,19%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2048 από 1,2040 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται αυτή την εβδομάδα στην ομιλία του προέδρου της Fed (10/2), στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ (12/2). Στη Γερουσία υπερψηφίστηκε την Παρασκευή (51-50) τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στο Κογκρέσο να περάσει το νομοσχέδιο για το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης με απλή πλειοψηφία, επομένως δεν θα χρειασθεί η συναίνεση των Ρεπουμπλικανών. Η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (J. Yellen) ανέφερε ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης η οικονομία θα επιστρέψει σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης το 2022.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2025 δολ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Eurobank
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Βγαίνει στις αγορές με ομόλογο AT1 με στόχο 600 εκατ. ευρώ

Στις αγορές με στόχο να αντλήσει 600 εκατ. ευρώ βγαίνει η Eurobank. Η αρχική εκτίμηση για το επιτόκιο είναι στο 6,625% και ο τίτλος είναι perpetual με δυνατότητα ανάκλησης το 2033 και χωρίς δυνατότητα αύξησης του ποσού.