ΓΔ: 2123.51 -0.20% Τζίρος: 164.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
Ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Καφούνης: Αυξήσεις στα ενοίκια πλήττουν τις μικρές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, προανήγγειλε πρωτοβουλία για τα αυξανόμενα μισθώματα σε επαγγελματικούς χώρους και ζήτησε δίκαιους κανόνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο με ασιατικές πλατφόρμες.

Πρωτοβουλία για την αναχαίτιση της συνεχιζόμενης αύξησης των μισθωμάτων σε επαγγελματικούς χώρους προωθεί η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Σταύρος Καφούνης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Καφούνης επισήμανε ότι ο τζίρος των καταστημάτων παραμένει στάσιμος, ενώ τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται διαρκώς. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα υψηλά μισθώματα, τα οποία χαρακτήρισε ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται οι ελληνικές και ευρωπαϊκές εμπορικές επιχειρήσεις από μεγάλες ασιατικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Όπως τόνισε, ζητούμενο αποτελεί το «ελεύθερο εμπόριο, αλλά με τίμιους και ίσους κανόνες για όλους». Συγκεκριμένα, υπογράμμισε την ανάγκη για ίδιους δασμούς σε όσους αποστέλλουν προϊόντα στην Ευρώπη, τήρηση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας και ουσιαστικούς ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών 337,8 εκατ. το 2025 από αναπτυξιακούς νόμους

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το 2025 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ πληρωμών από τους αναπτυξιακούς νόμους, με 337,8 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενισχύει τις δημόσιες δαπάνες το 2026 για να στηρίξει την ανάπτυξη

Η Κίνα σχεδιάζει να διευρύνει τις δημόσιες δαπάνες το 2026, με στοχευμένες επενδύσεις σε προηγμένη μεταποίηση, τεχνολογία και ανθρώπινο κεφάλαιο. Στόχος είναι η τόνωση της εγχώριας ζήτησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμπάνια του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για στήριξη της τοπικής αγοράς

Το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης «τρέχει» νέα ραδιοφωνική καμπάνια για στήριξη της τοπικής αγοράς, με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, που καλεί τους πολίτες να ψωνίζουν στη γειτονιά.