ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Σε χαμηλό ημέρας ο Γενικός Δείκτης που έχασε τα πρωινά κέρδη

Στις 1.993,70 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που έχει χάσει τα πρωινά κέρδη και προσπαθεί να παραμείνει κοντά στις 2.000 μονάδες με στήριξη από Εθνική και ΔΕΗ. Απώλειες άνω του 2% για Metlen.

Στα χαμηλά ημέρας συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών έχοντας χάσει τα πρωινά κέρδη που είχε καταφέρει να επιστρέψει πάνω από τις 2.000 μονάδες, με τους επενδυτές να επιμένουν σε προσεκτικές τοποθετήσεις μετά το καθοδικό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας και παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Στις 16:20, o Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,31% και διαμορφώνεται στις 1.993,70 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 135,64 εκατ. ευρώ.  Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης είχε φτάσει τις 2.023,26 μονάδες ενώ στο άνοιγμα είχε βρεθεί στις 2.009,67 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει μικρή άνοδο 0,28%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακά κέρδη 0,09%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της Coca Cola HBC έχει γυρίσει σε θετικό έδαφος και σημειώνει άνοδο 0,20%, ενώ ξεχωρίζει η ΤΙΤΑΝ που ενισχύεται πάνω από 3%. Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι μετοχές της Helleniq Energy, Jumbo και ΔΕΗ. Μικρή άνοδο 0,26% σημειώνουν Viohalco και ΟΤΕ, ενώ η Aegean κινείται κατά 0,90% υψηλότερα.

Αντιθέτως σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Metlen με απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ πάνω από 1% υποχωρούν Cenergy, Motor Oil και ΔΑΑ. 

Υπεραποδίδει του Γενικού Δείκτη, ο τραπεζικός που ενισχύεται κατά 0,67%. Η Εθνική Τράπεζα ξεχωρίζει με άνοδο 2,70%, ενώ η Alpha Bank σημειώνει άνοδο 0,65%. Πτώση 1,18% για την μετοχή της Eurobank, ενώ οριακή άνοδο σημειώνει η μετοχή της Πειραιώς. Πάνω από 1% υποχωρέι η μετοχή της Optima, ενώ κέρδη 0,78% καταγράφει η μετοχή της Τρ. Κύπρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές πιέζει το ΧΑ, στήριγμα η Coca Cola HBC

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές οδηγούν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.000 μονάδες.