ΓΔ: 2278.71 6.25% Τζίρος: 410.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:51:41
Φωτο: Shutterstock

Πτώση μετά το ράλι για τη Wall Street, σταθεροποίηση για Ευρώπη

Πιέσεις δέχονται οι αμερικανικές μετοχές, ενώ ήπια ανοδικά κινείται η Ευρώπη, με τις αγορές να προετοιμάζονται να «κλείσουν» ένα από τα χειρότερα τρίμηνα στην ιστορία τους.

 

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό ξέσπασμα ανόδου, με την αμερικανική αγορά να προετοιμάζεται να κλείσει με σημαντικές απώλειες ένα από τα δυσκολότερα τρίμηνα στην ιστορία της. 

Πτώση 0,48% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,61%, ενώ κατά 0,31% χαμηλότερα κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι το οικονομικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε επαφή με Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία προκειμένου να υπάρξει και νέα τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω της λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ έχουν καταστεί η χώρα που εμφανίζει τα περισσότερα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς πλησιάζουν τις 170.000, ξεπερνώντας Ιταλία, Ισπανία και Κίνα, ενώ από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η διάρκεια της καραντίνας των πολιτών επεκτάθηκε έως και τις 30 Απριλίου.

Σε εύθραυστη ισορροπία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εμφανίζουν, για μία ακόμη συνεδρίαση, έντονη μεταβλητότητα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 να ενισχύεται 0,84%, έχοντας εν τω μεταξύ υποχωρήσει έως και 1%, ενώ στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης εμφάνιζε κέρδη που ξεπερνούσαν το 1,5%.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον γερμανικό DAX 30 να ενισχύεται 0,38%, ενώ κατά 0,61% υψηλότερα κινείται ο βρετανικός FTSE 100.

Επιστροφή, μετά ένα μαρτυρικό sell off, σε πορεία σχετικής ομαλοποίησης και για το πετρέλαιο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent να έχει πτώση 0,11%, ενώ ράλι ανακούφισης με κέρδη κοντά στο 3% εμφανίζει το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό (WTI).
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί οι διεθνείς αγορές, αντοχές από ΧΑ μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Σε καθεστώς νευρικότητας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ, και το πετρέλαιο να πραγματοποιεί άλμα πάνω από τα 100 δολάρια. Το ΧΑ δείχνει σχετική αντοχή υποχωρώντας κατά 0,26% στις 2.124,62 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι δηλώσεις Τραμπ επαναφέρουν τις πιέσεις στις αγορές

Νέες πιέσεις στις αγορές φέρνουν οι δηλώσεις Τραμπ για κλιμάκωση των επιθέσεων στο Ιράν. Υποχωρούν τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ πετρέλαιο και φυσικό αέριο πραγματοποιούν άλμα, εντείνοντας την ανησυχία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.