ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Προσπάθεια αντίδρασης στις αγορές, μειώνονται οι απώλειες

Οι αγορές ανακτούν μέρος του χαμένου εδάφους ωστόσο η νευρικότητα κυριαρχεί. Δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμη τα γιγαντιαία προγράμματα τόνωσης των οικονομιών από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις.

Ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται στα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Αμερική ανακτώντας μέρος του (μεγάλου) χαμένου εδάφους. Νωρίτερα, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραφαν απώλειες της τάξης του -10%, ενώ με πτώση άνω του 10% ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

Τα γιγαντιαία προγράμματα τόνωσης ρευστότητας τα οποία ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, παρεμβάσεις που δεν έχουν προηγούμενο, δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα, κυρίως γιατί επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέγεθος και το εύρος των οικονομικών επιπτώσεων στις οικονομίες.

Αυτή την ώρα, 17.00, ο Dow Jones χάνει 1.960 μονάδες και υποχωρεί κατά -8,47%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά -7,46% ενώ απώλειες -7,44% εμφανίζει ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ.

Στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί κατά -5,47%, στη Βρετανία ο FTSE υποχωρεί κατά -6,21%, ενώ στην Γαλλία ο CAC καταγράφει απώλειες -6,85%. Απώλειες -11,77% σημειώνοντας στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να έχει επιστρέψει στα επίπεδα τιμών του 2012.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και υψηλή μεταβλητότητα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου, αλλά και με έντονη αβεβαιότητα λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν, κινούνται οι αγορές. Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και οι αποφάσεις για το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο πόλης νύχτα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε κλίμα αισιοδοξίας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Οι αγορές ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα σε Ευρώπη, Ασία και Wall Street. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
ΑΓΟΡΕΣ

Τρομάζει τις αγορές ο γρίφος της διάρκειας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και νέες απώλειες στις διεθνείς αγορές. Τρομάζει το κόστος του πολέμου. Ο γρίφος της διάρκειας των συγκρούσεων και οι επιπτώσεις σε ενέργεια - εμπόριο.