ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλη πτώση και στη Νέα Υόρκη δείχνουν τα futures των δεικτών

Τα futures του Nasdaq υποχωρούσαν σχεδόν 3% πριν το άνοιγμα της αγοράς και του S&P 500 κατά 2,7%. Υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων και ανεβαίνει ο χρυσός.

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται η παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή, καθώς τα futures των βασικών αμερικανικών δεικτών έχουν «γκρεμιστεί» σχεδόν κατά 3% και αναμένεται μεγάλη πτώση στο άνοιγμα των συναλλαγών. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι απώλειες είναι ήδη βαριές, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί κατά 3,70% πριν τις 16.00, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα futures του Nasdaq υποχωρούσαν σχεδόν 3% πριν το άνοιγμα της αγοράς και του S&P 500 κατά 2,7%, ενώ η στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια έχει μειώσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 την απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων και έχει εκτινάξει κοντά στα 1.700 δολ./ουγκιά την τιμή του χρυσού.

Στην Ευρώπη, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, εταιρειών εξόρυξης, τίτλοι του τουριστικού τομέα και των πολυτελών αγαθών. Ο υποδείκτης Τουρισμού και Αναψυχής του Stoxx 600 έπεσε στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2016, με τη μετοχή της Air France να χάνει 9,5%. Μεγάλη, πάνω από 5%, είναι η πτώση στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς έφθασαν στους 5 οι θάνατοι από τον κοροναϊό στην βόρεια Ιταλία.

Η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κοροναϊό στη Νότια Κορέα και την Ιταλία έχει προκαλέσει μαζική φυγή κεφαλαίων στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η επίδραση στην παγκόσμια οικονομία θα είναι πολύ πιο παρατεταμένη και σοβαρή από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί οι διεθνείς αγορές, αντοχές από ΧΑ μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Σε καθεστώς νευρικότητας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ, και το πετρέλαιο να πραγματοποιεί άλμα πάνω από τα 100 δολάρια. Το ΧΑ δείχνει σχετική αντοχή υποχωρώντας κατά 0,26% στις 2.124,62 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι δηλώσεις Τραμπ επαναφέρουν τις πιέσεις στις αγορές

Νέες πιέσεις στις αγορές φέρνουν οι δηλώσεις Τραμπ για κλιμάκωση των επιθέσεων στο Ιράν. Υποχωρούν τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ πετρέλαιο και φυσικό αέριο πραγματοποιούν άλμα, εντείνοντας την ανησυχία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.