ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χέρια σε πληκτρολόγιο
Φωτο: Shutterstock

Εκτός λειτουργίας το ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων έως 1η Μάρτιου

Σε καθημερινή βάση καταχωρίζονται στο ΚΗΜΔΗΣ περισσότερες από 11.000 πράξεις ενώ για το έτος 2021 οι σχετικές συνολικές αναρτήσεις πράξεων ανήλθαν σε περισσότερες από 1.850.000.

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί από αύριο Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ)  καθώς θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση στο G-Cloud στο πλαίσιο αναβάθμισης του συστήματος και αναμένεται να λειτουργήσει ξανά την Τρίτη 1η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στην αναβάθμιση των υποσυστημάτων του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και «Προκαταρκτικές Διαβουλεύσεις» και στην μετάπτωσή τους στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud).  Στόχος των εργασιών είναι η ολοκλήρωση της μετάβασης σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας, εξασφαλίζοντας ανάμεσα σε άλλα βελτίωση της ταχύτητας εξυπηρέτησης των χρηστών των Αναθετουσών Αρχών και των Οικονομικών Φορέων.

Προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες μετάπτωσης, τα εν λόγω συστήματα θα τεθούν εκτός λειτουργίας την Παρασκευή 25-02-2022 και ώρα 15:00. Η παραγωγική λειτουργία τους στις υποδομές G-Cloud αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη 01-03-2022 και ώρα 18.00.

Το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) είναι το εθνικό  σύστημα καταχώρισης και ανάρτησης των πράξεων δημοσιότητας και διαφάνειας των Δημοσίων Συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών και δημοσίων έργων του συνόλου των Αναθετουσών Αρχών και Αναθετόντων Φορέων της χώρας. Σε καθημερινή βάση καταχωρίζονται στο ΚΗΜΔΗΣ περισσότερες από 11.000 πράξεις ενώ για το έτος 2021 οι σχετικές συνολικές αναρτήσεις πράξεων ανήλθαν σε περισσότερες από 1.850.000.

Το σύστημα Προκαταρκτικών Διαβουλεύσεων Δημοσίων Συμβάσεων προσφέρει υπηρεσίες προκαταρκτικής διαβούλευσης, όσον αφορά τις απαιτήσεις ή/και τα προσχέδια διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων (ανάρτηση, αναζήτηση και σχολιασμός), που πραγματοποιείται μεταξύ των Αναθετουσών Αρχών και τρίτων, πρωτίστως των Οικονομικών Φορέων,  με στόχους την έρευνα αγοράς και την αντικειμενική διαμόρφωση απαιτήσεων και όρων των διακηρύξεων. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.400 Προκαταρκτικές Διαβουλεύσεις Δημοσίων Συμβάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός δεδομένων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Εκσυγχρονίζονται ψηφιακά τα αρχεία Μεταφορών ΠΑΜΘ

Ξεκινά η ψηφιοποίηση των αρχείων Μεταφορών & Επικοινωνιών στην ΑΜΘ, με χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το έργο βελτιώνει την εξυπηρέτηση, μειώνει την αναμονή και ξεκινά πιλοτικά από τον Έβρο.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαστεργίου: Το ν/σ για την AI διασφαλίζει καινοτομία και προστασία πολιτών

Στη Βουλή εξετάζεται το νομοσχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο χαρακτηρίστηκε «αναγκαίο» από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Φορείς πρότειναν βελτιώσεις με έμφαση σε προσωπικό και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ηλεκτρονικές εξετάσεις με tablets στο ΑΠΘ σε 27 τμήματα με 8.000 φοιτητές

Το ΑΠΘ εφαρμόζει νέο σύστημα ηλεκτρονικών εξετάσεων με 2.730 tablets και σύγχρονο λογισμικό, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, με προϋπολογισμό 1
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται λύση στο αλαλούμ της οπτικής ίνας που «πληγώνει» τις πολυκατοικίες

Νέα νομοθετική ρύθμιση τον Οκτώβριο βάζει κανόνες στις υποδομές οπτικών ινών, υποχρεώνοντας τους παρόχους να συνεργαστούν για να αποφευχθούν οι διπλές εγκαταστάσεις σε πολυκατοικίες.