Σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί το κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να «φράξουν» πάση θυσία τον δρόμο για μια πιθανή εκπροσώπηση στη Βουλή του κόμματος του καταδικασμένου και φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, έστω και με τον μανδύα μιας δήθεν νέας ηγεσίας.
Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, μέχρι την παύση των εργασιών της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για το Πάσχα και την προκήρυξη των εκλογών στις 24 Απριλίου, που θα σημάνει αυτομάτως και τη διάλυση της Βουλής, στο τραπέζι έχουν πέσει και εξετάζονται όλα τα πιθανά «παραθυράκια» που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στον προσφάτως ανακηρυχθέντα ως επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Έλληνες, πρώην αντιεισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο, να οδηγήσει το κόμμα Κασιδιάρη μέχρι τις κάλπες.
Ημερομηνία «κλειδί» είναι η 5η Μαΐου, κατά την οποία ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την τύχη του κόμματος Κασιδιάρη κρίνοντας αν αυτό πληροί τις προϋποθέσεις καθόδου στις εθνικές εκλογές.
Νωρίτερα πάντως και σίγουρα πριν το κλείσιμο της Βουλής, η κυβέρνηση εξετάζει να φέρει προς έγκριση μία ακόμα ρύθμιση, ώστε όταν ο Άρειος Πάγος κληθεί να αποφασίσει, η επίμαχη απόφαση να ληφθεί από την ολομέλεια του Α' τμήματος, των 10 μελών του, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, και όχι -όπως ισχύει μέχρι σήμερα- μόνο από την πενταμελή επιτροπή.
Την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα Κασιδιάρη το «εισιτήριο» για την είσοδό του στη Βουλή, με ποσοστά πάνω από το 4%, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες, επιδίδεται στο παρασκήνιο σε μια σειρά τακτικισμών, προκειμένου να καταφέρει να παρακάμψει την κυβερνητική τροπολογία, και άρα την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός σπεύδει να καταθέσει το καταστατικό του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο, ώστε, αμέσως μετά, να επικεντρωθεί στη νομική μάχη στον Άρειο Πάγο, όπου και θα κριθεί η ανακήρυξη ή ο αποκλεισμός του από τις επικείμενες εκλογές.
Οι επιλογές του ωστόσο, εκτός από την ευθεία αποδοκιμασία που έτυχαν από τα υπόλοιπα τρία αδέρφια του, όλοι τους ενεργά μέλη του δικαστικού σώματος, δημιούργησαν και ένα ακόμα πρόβλημα σε ένα οικογενειακό του πρόσωπο.
Όσοι γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στα ανώτερα κλιμάκια του δικαστικού σώματος, θεωρούν ότι η εμπλοκή του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με το κόμμα Κασιδιάρη, «έκαψε» τον αρεοπαγίτη αδερφό του, Θεόδωρο Κανελλόπουλο, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- προαλειφόταν για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως ένα από τα φαβορί να διαδεχθεί την απερχόμενη πρόεδρο Μαρία Γεωργίου στη θέση αυτή.