ΓΔ: 2595.28 0.07% Τζίρος: 115.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:53:37
Tsipras-Alexis
Φωτο: ΑΠΕ

Αλ. Τσίπρας: Πρωτόγνωρη εικόνα και τριπλή κρίση για τους μικρομεσαίους

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον «επανασχεδιασμό» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην «πρωτόγνωρη πραγματικότητα» που βιώνει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του Συνεδρίου Future of Retail 2022 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως είπε, κατά τις περιοδείες το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα βρέθηκε κυρίως με ανθρώπους της «αγοράς» και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι οποίοι μετέφεραν μια «πρωτόγνωρη εικόνα» και έκαναν λόγο για μια «τριπλή κρίση» που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η οποία περιλαμβάνει τη «μείωση του τζίρου», τα «συσσωρευμένα χρέη» και την «ενεργειακή κρίση». Αυτά, συνέχισε, έχουν δημιουργήσει μια «αφόρητη κατάσταση» για τον κλάδο, η οποία ξεπερνάει και την αντίστοιχη στα χρόνια των μνημονίων και χρειάζεται συγκεκριμένο «σχέδιο» για να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον «επανασχεδιασμό» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλαξε «προσέγγιση» απέναντί τους μετεκλογικά, καθώς από «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας έγιναν «ζόμπι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας δεν είναι λύση, η κυβέρνηση φέρνει αποτελέσματα

Ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα και το νέο του κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ-2» με τα ίδια πρόσωπα και θέσεις, και τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις της παρά την αντιπολίτευση, δίνοντας έμφαση στον πραγματισμό.
Πολάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Συγχαρητήρια σε Δούρου, Φάμελλος και Τσίπρας θέλουν διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση σε Φάμελλο και Τσίπρα για σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κ.Ε., συγχαίροντας παράλληλα τη Δούρου για την επιτυχία της και τονίζοντας την ανάγκη για αλήθειες και ξεκάθαρες κουβέντες.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Πρόταση για συλλογική ηγεσία και συντονισμό ενόψει εκλογών

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως η απόφαση της 6ης Ιουνίου ήταν ανεφάρμοστη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο με πίστη στο πρόγραμμά του. Ζήτησε συλλογική ηγεσία ενόψει εκλογών και επιστροφή έδρας από όσους αποχωρούν.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έρχονται οι ανακοινώσεις για τις εκπτώσεις στα καύσιμα

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία και έθεσε ερωτήματα, ειδικά για το 2019, ζητώντας εξηγήσεις για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες και τη μετατροπή αδικημάτων.