ΓΔ: 2487.3 -0.83% Τζίρος: 481.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:25:35
Tsipras-Alexis
Φωτο: ΑΠΕ

Αλ. Τσίπρας: Πρωτόγνωρη εικόνα και τριπλή κρίση για τους μικρομεσαίους

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον «επανασχεδιασμό» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην «πρωτόγνωρη πραγματικότητα» που βιώνει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του Συνεδρίου Future of Retail 2022 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως είπε, κατά τις περιοδείες το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα βρέθηκε κυρίως με ανθρώπους της «αγοράς» και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι οποίοι μετέφεραν μια «πρωτόγνωρη εικόνα» και έκαναν λόγο για μια «τριπλή κρίση» που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η οποία περιλαμβάνει τη «μείωση του τζίρου», τα «συσσωρευμένα χρέη» και την «ενεργειακή κρίση». Αυτά, συνέχισε, έχουν δημιουργήσει μια «αφόρητη κατάσταση» για τον κλάδο, η οποία ξεπερνάει και την αντίστοιχη στα χρόνια των μνημονίων και χρειάζεται συγκεκριμένο «σχέδιο» για να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον «επανασχεδιασμό» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλαξε «προσέγγιση» απέναντί τους μετεκλογικά, καθώς από «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας έγιναν «ζόμπι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έρχονται οι ανακοινώσεις για τις εκπτώσεις στα καύσιμα

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία και έθεσε ερωτήματα, ειδικά για το 2019, ζητώντας εξηγήσεις για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες και τη μετατροπή αδικημάτων.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Αβραμόπουλου: Οι ύβρεις δεν υποκαθιστούν τις απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη στάση του στο Qatargate, χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη δήλωσή του και κατηγορώντας βουλευτές και υπουργούς πως αποφεύγουν τη λογοδοσία όταν είναι υπό έλεγχο.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στηρίζουμε την ΕΛ.ΑΣ. σύμπλευση με Αλέξη Τσίπρα

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η πρόταση για σύμπλευση με την ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έγιναν τέσσερις ψηφοφορίες. Εκτιμήσεις αναφέρουν επικράτηση 70% υπέρ της πρότασης.