Νέες απώλειες στελεχών καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνεχίζει να φυλλοροεί, με τις τελευταίες εξελίξεις να αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα του κόμματος, μετά την εμφανίση του ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα.
Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μιλτιάδη Ζαμπάρα, σε συνδυασμό με την παραίτηση του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εντείνει την εικόνα εσωκομματικής φθοράς και αναταράξεων.
Ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας θα ασκεί πλέον τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα ως ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Η απόφασή του σηματοδοτεί την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο είχε εκλεγεί.
Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από το κόμμα και δηλώνει πως στο εξής θα παραμείνει ανεξάρτητος, συνεχίζοντας το κοινοβουλευτικό του έργο.
Νωρίτερα, την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ανακοινώσει με σύντομη δήλωση και ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Στη δήλωσή του, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε: «Μία μόνο λέξη επιθυμώ να απευθύνω τούτη την ώρα προς όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα οποία συμπορευτήκαμε και δώσαμε κοινούς αγώνες - στη Β´ Πειραιά και σε ολόκληρη τη χώρα - από το 2019 έως σήμερα:
Ευχαριστώ!»