ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
Φώτο: Υπουργείο Οικονομικών

Κώτσηρας: Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας επισκέφθηκε τα κεντρικά των Σιδηροδρόμων Ελλάδος και το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας, συζητώντας με στελέχη θέματα έργων, ασφάλειας, ψηφιακού μετασχηματισμού και ανθρώπινου δυναμικού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, τα κεντρικά γραφεία των Σιδηροδρόμων Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Στέλιο Σακαρέτσιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κώτσηρας είχε συνάντηση εργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Σιδηροδρόμων Ελλάδος, Χρήστο Παληό, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και γενικούς διευθυντές. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προτεραιότητες του οργανισμού και οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο έργων, χρηματοδοτήσεων, ψηφιακού μετασχηματισμού, ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρησιακής λειτουργίας του δικτύου.

Ακολούθως, ο αναπληρωτής υπουργός μετέβη στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Αθηνών, στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ). Εκεί ενημερώθηκε για τη λειτουργία της τηλεδιοίκησης, η οποία χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των τρένων, καθώς και για τον τρόπο αξιοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας railway.gov.gr. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τη χρήση καμερών και drones που συμβάλλουν στην εποπτεία του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο κ. Κώτσηρας είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους των Σιδηροδρόμων Ελλάδος, τονίζοντας τη σημασία του επαγγελματισμού και της υπευθυνότητας για την εκπλήρωση των κρίσιμων καθηκόντων τους. Με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που συμμετέχουν στο επιχειρησιακό σχέδιο «Αριάδνη», συζήτησε για τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των επιβατών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου αποτελεί για μας σταθερή προτεραιότητα. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών, στη συνεχή βελτίωση της συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου, καθώς και στην ψηφιοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών. Παράλληλα, στηρίζουμε την ενίσχυση της στελέχωσης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε η τεχνολογική πρόοδος να συνοδεύεται από υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής επάρκειας. Στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος σύγχρονος και απολύτως αξιόπιστος για όλους τους πολίτες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για τον εκσυγχρονισμό και την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε νταλίκα προκάλεσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Ξάνθης

Φωτιά ξέσπασε σε νταλίκα τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης–Κομοτηνής, όταν το όχημα προσέκρουσε σε στηθαίο και ανετράπη πριν τα διόδια Ιάσμου. Άμεσα επενέβη η Πυροσβεστική με δύο οχήματα, προκαλώντας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Λογότυπο Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η ομαλή ροή ρεύματος και δρομολογίων Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος

Η ηλεκτροδότηση και η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια - Ασπρόπυργος αποκαταστάθηκαν στις 15:52, σύμφωνα με τη Hellenic Train. Σταδιακά επανέρχεται η κανονικότητα στα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου είχε ο Χρίστος Δήμας, με επίκεντρο τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης. Συζητήθηκαν επενδύσεις σε λιμένες Βόρειας Ελλάδας και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Βιώσιμες υποδομές-διάδρομοι κλειδί για εμπόριο και σταθερότητα

Ο Χρίστος Δήμας τόνισε στο Growthfund Investor Summit 2026 ότι η ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η κλιματική θωράκιση είναι προτεραιότητες για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την γέφυρα σταθερότητας στην περιοχή.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση δύο τρένων κοντά στο Μπέντφορντ, βόρεια του Λονδίνου

Δύο τρένα της East Midlands Railways συγκρούστηκαν κοντά στο Μπέντφορντ, στα βόρεια του Λονδίνου, με αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών. Το ένα είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης και το δεύτερο έπεσε στο πίσω μέρος του.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Στρατηγικός ο άξονας Μαύρης Θάλασσας - Αιγαίου

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τον οδικό και σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέει Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαύρη Θάλασσα.