ΓΔ: 2668.57 0.23% Τζίρος: 445.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:38
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Φώτο: Shutterstock

Βαρθολομαίος: Ιστορική ομιλία στη Βουλή μετά από 27 χρόνια

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μιλήσει αύριο σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εν μέσω κρίσεων σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

Είκοσι επτά χρόνια μετά την πρώτη του ομιλία το 1999 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα απευθυνθεί εκ νέου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου, στις 13:00, σε Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας και θα διεξαχθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα. Το γεγονός αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

«Σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της Βουλής.

Μετά την προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής, ο προκαθήμενος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων. Αμέσως μετά, θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Παναγιώτατος συμπληρώνει φέτος 35 έτη Πατριαρχικής θητείας και 65 έτη ιερατικής αποστολής, γεγονός που προσδίδει επιπλέον συμβολισμό στην επίσκεψή του στην Αθήνα.

Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Την Πέμπτη, 7 Μαΐου, στις 17:30, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση με τίτλο «Διαχρονία και Οικουμενικότητα: Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στον Σύγχρονο Κόσμο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Παλλάς, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τη συνδιοργάνωση της εθελοντικής ομάδας «Ρωμηών Πράξεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγιο Φως κερί τελετή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερό Σκήνωμα Αγ. Γεωργίου & εγκαίνια νέου ναού στο Ιωνικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Σήμερα στις 17:00 μεταφέρεται το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου στον νέο ναό του στο Ιωνικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Θα ακολουθήσουν τα θυρανοίξια και πανηγυρικός εσπερινός από τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για Μονή Σινά, διασφαλίζει τον χαρακτήρα της

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ιστορική τομή» τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τη Μονή Σινά, διασφαλίζοντας τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της. Έδωσε συγχαρητήρια και τόνισε το ενωτικό μήνυμα όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Νίκος Δένδιας σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δένδιας καταδίκασε την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό στην Ιορδανία

Ο Ν. Δένδιας καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον Ναό Αγ. Γεωργίου στο Καράκ Ιορδανίας και εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, διαβεβαιώνοντας τη στήριξη της Ελλάδας στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη με Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πρέσβη Ιορδανίας

Η Σοφία Ζαχαράκη επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, εκφράζοντας θλίψη και συμπαράσταση για την τρομοκρατική επίθεση στον ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ιορδανία, καταδικάζοντας τη βία και υπερασπιζόμενη τη θρησκευτική ελευθερία.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Πατριάρχη Ιεροσολύμων για χριστιανικές κοινότητες

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Πατριαρχείου και τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο του στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων.
Νίκος Δένδιας σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Μητροπολίτη Ιταλίας και Έξαρχο Ευρώπης Πολύκαρπο

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Βενετία και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πολύκαρπο, καθώς και με μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών.