ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Συνάντηση γ.γ. Δημογραφικής Πολιτικής με την Επιτροπή Real Estate του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Συνάντηση με την Επιτροπή Real Estate & Development του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου είχε ο γ.γ. Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής Κ. Γλούμης-Ατσαλάκης, εστιάζοντας στην προσιτή κατοικία και τις λύσεις της.

Συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Real Estate & Development του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του επιμελητηρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα προσιτής κατοικίας και στις πολιτικές που μπορούν να ενισχύσουν την πρόσβαση των πολιτών σε κατάλληλες στεγαστικές λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για τις σημερινές προκλήσεις στον τομέα της στέγασης, καθώς και για πιθανές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της αγοράς. Το κλίμα της συνάντησης χαρακτηρίστηκε από πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη αεροφωτογραφία πολυκατοικίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξένες επενδύσεις ρεκόρ 15 δισ. στην ελληνική αγορά ακινήτων από το 2017

Στα 15 δισ. έφτασαν οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακκινήτων από το 2017, ποσό σχεδόν 10πλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Η πτώση τιμών που έφερε η κρίση, η ανάκαμψη και η Golden Visa οι βασικοί λόγοι.
μακέτα οικίας κατασκευής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Real estate: Επενδύσεις 8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ως το 2026

Οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων μέσω του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης φτάνουν τα 8 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε ο Ορέστης Καβαλάκης στην Prodexpo 2026. Νέο στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙΙ» με μεγαλύτερη ευελιξία.