ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο Νέα Δημοκρατία

ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εκτεθειμένη» η αντιπολίτευση, αιχμές Χαλικιά για Τυχεροπούλου

Πηγές ΝΔ επικαλούνται κατάθεση της Δ. Χαλικιά με αιχμές για τον ρόλο της Π. Τυχεροπούλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγελίες για αναθέσεις και παρεμβάσεις στο ΟΣΔΕ, ενώ προαναγγέλλεται αίτημα να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από τον «κωδικό 1700».

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται πλέον εκτεθειμένα αναφορικά με τον ρόλο της Παρασκευής Τυχεροπούλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μετά την κατάθεση της πρώην αντιπροέδρου του Οργανισμού, Δήμητρας Χαλικιά, η οποία υπηρέτησε το 2013-2014, περίοδος συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Χαλικιά άφησε σαφείς αιχμές κατά της κ. Τυχεροπούλου, σημειώνοντας ότι συμμετείχε σε όλες τις επιτροπές παραλαβής, αλλά δεν πέρασε κανέναν έλεγχο στο σύστημα. 

Όπως αναφέρουν, όταν ρωτήθηκε από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη, σχετικά με πρόσφατη δήλωση της κ. Τυχεροπούλου για ύπαρξη οργάνωσης υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, σχολίασε: «Φαίνεται ότι η κυρία Τυχεροπούλου έχει αρχίσει να αποκτά αυτογνωσία και ελπίζω ότι και ο εισαγγελέας που θα την παραλάβει να την βάλει στο δρόμο της αυτοκριτικής».

Η κ. Χαλικιά, σύμφωνα πάντα με τις πηγές της ΝΔ, αναφέρθηκε στην περίοδο προεδρίας του κ. Σημανδράκου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι δόθηκαν δεκάδες απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία Cogniterra και σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Επισήμανε μάλιστα ότι ο πηγαίος κώδικας πληρώθηκε τρεις φορές για το ίδιο έργο. 

Επιπλέον, κατήγγειλε τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα, ότι μετέφερε χωρίς δικαίωμα βάσεις δεδομένων και στοιχεία ΑΦΜ στο σπίτι του, γεγονός που προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην πιστοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε καταγγελία της κ. Χαλικιά, η οποία υπηρέτησε και ως γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ, κατήγγειλε ότι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβαιναν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, εισερχόμενοι στο σύστημα και πραγματοποιώντας αλλαγές.

 Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο του 2021, υπήρξαν πληρωμές σε 98 ΑΦΜ που είχαν προηγουμένως αποκοπεί, ενώ εντοπίστηκε και άγνωστος κωδικός χρήστη, ο «1700», για τον οποίο δεν είναι γνωστή η ταυτότητα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Λαζαρίδης ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιος ή ποια βρίσκεται πίσω από τον συγκεκριμένο κωδικό, ώστε να ενημερωθούν τόσο η επιτροπή όσο και η ελληνική κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Κατερίνας Παπακώστα για τις κατηγορίες στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτής Τρικάλων, δηλώνει αθώα για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζει άδικη και νομικά αστήρικτη την πλημμεληματική κατηγορία, ζητά άμεση εκδίκαση και ευχαριστεί όσους τη στήριξαν, δηλώνοντας ακέραια.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ζητούν και χειροκρότημα για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, κατηγορεί την κυβέρνηση για παραπληροφόρηση και πανηγυρισμούς παρά τις δικαστικές παραπομπές, ενώ ασκεί κριτική για τα επιχειρήματά της σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις και τη στάση του ΠΑΣΟΚ.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ανήκει αποκλειστικά στη ΝΔ

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως ο γενικός γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας εξαπατήθηκε και πρέπει να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και ότι χρειάζεται διερεύνηση όπως γίνεται σε άλλες χώρες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Παντού σκάνδαλα με την ανοχή ή καθοδήγηση της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι σκάνδαλα και χαμηλή παραγωγικότητα χαρακτηρίζουν τη χώρα, καλώντας σε πολιτική αλλαγή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλη και απευθείας αναθέσεις και υπεραμύνθηκε των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Αρβανίτης: Ευθύνες κυβέρνησης για ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έκρυψε το ΕΛΚ

Ο Κώστας Αρβανίτης τονίζει πως η Εισαγγελία επιβεβαιώνει την πολιτική εμπλοκή στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ βασικοί μάρτυρες έλειπαν από τις συναντήσεις της Επιτροπής CONT στην Αθήνα, όπως οι Μπίκας και Βάρρας.