ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
Φώτο: SOOC

Ζαχαράκη και Ράπτη σχεδιάζουν καμπάνια για το «χάπι του βιασμού»

Η Έλενα Ράπτη και η Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκαν για τον σχεδιασμό καμπάνιας ενημέρωσης για το «χάπι του βιασμού», εστιάζοντας σε νέους 15-25 ετών και με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στη διαμόρφωση των μηνυμάτων.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Έλενας Ράπτη, με τη συμμετοχή στελεχών και συνεργατών των δύο υπουργείων. 

Η συνάντηση εντάσσεται στον σχεδιασμό ενημερωτικής καμπάνιας για το «χάπι του βιασμού», η οποία θα απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 15–25 ετών.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εξετάστηκε η ενεργή συμμετοχή μαθητών και της φοιτητικής κοινότητας στη διαμόρφωση και προετοιμασία της καμπάνιας. Στόχος είναι η ενημέρωση να προέρχεται «από τους νέους, προς τους νέους», αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό περιβάλλον ως βασικό μέσο επικοινωνίας.

Έμφαση δόθηκε στον καθορισμό των επόμενων βημάτων και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ώστε να αναπτυχθούν σαφή και κατανοητά μηνύματα πρόληψης και προστασίας.

 Η χρήση σύγχρονων μέσων και η διαμόρφωση ουσιαστικού κοινωνικού αποτυπώματος βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων.

Η υφυπουργός Έλενα Ράπτη τόνισε ότι η ενημέρωση και ενδυνάμωση για φαινόμενα που απειλούν την ασφάλεια των νέων απαιτούν σύγχρονες προσεγγίσεις και ουσιαστική συμμετοχή των ίδιων των νέων. 

Η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος θεωρούνται κρίσιμα στοιχεία για μια καμπάνια με ξεκάθαρα μηνύματα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τη γλώσσα των νέων, ενισχύοντας τη γνώση και την προστασία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σύμβαση για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης

Υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης, το οποίο θα γίνει η νέα έδρα των Γενικών Αρχείων του Κράτους Λακωνίας, με προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε τη νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, επισημαίνοντας ότι η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους και οι Ολυμπιακές υποδομές αποκτούν αξία όταν συμβάλλουν και στις νίκες του μέλλοντος.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Δακρυγόνα σε διαδηλωτές για καταγγελίες νοθείας εξετάσεων

Η ινδική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στο Νέο Δελχί, διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.