ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
Φωτο: Dimitris Peristeris / SOOC

Ακρίτα: Η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο

Η Έλενα Ακρίτα καταδίκασε την ομοφοβική επίθεση σε βάρος δύο γυναικών στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η ασφάλεια και η ορατότητα όλων των πολιτών αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα.

Σοβαρό περιστατικό ομοφοβικής επίθεσης σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δύο γυναίκες δέχθηκαν επίθεση επειδή περπατούσαν αγκαλιασμένες. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία για τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφάλειας στον δημόσιο χώρο.

Η τομεάρχης Δικαιωμάτων & Ισότητας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, καταδίκασε το συμβάν, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν κατάλυση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσβολή του δικαιώματος στην ορατότητα και ασφάλεια όλων των πολιτών.

Σε σχετική δήλωσή της, η κα Ακρίτα υπογράμμισε πως κάθε μορφή βίας, υβριστικής συμπεριφοράς και κοινωνικού εκφοβισμού με βάση το φύλο, τη σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα είναι απαράδεκτη. Όπως ανέφερε, «το να νιώθω ασφαλής στο δημόσιο χώρο» δεν είναι προνόμιο· είναι δικαίωμα.

Η ίδια κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό, να διασφαλίσουν την προστασία των θυμάτων και να ενισχύσουν τα προγράμματα κατά της ομοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Όπως τόνισε, «η αλληλεγγύη και η δράση είναι το αντίδοτο στη μισαλλοδοξία», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με τη σιωπή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, και επανέλαβε τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για συνταγματική αναθεώρηση χωρίς σεβασμό στο Σύνταγμα από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση στερείται σαφούς στρατηγικής για τα ελληνοτουρκικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν απλώς επιβεβαίωσε το καλό κλίμα, χωρίς ουσιαστική πρόοδο, εντοπίζοντας έλλειψη στρατηγικής και παραλείψεις σε ζητήματα όπως το καλώδιο και τη διμερή ενεργειακή συνεργασία.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέλεια Βουλής: Εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Η Βουλή ενέκρινε δύο πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου. Υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση· «παρών» Ελληνική Λύση, Νίκη. Ο υφυπουργός τόνισε το στρατηγικό όφελος και την ασφάλεια δεδομένων.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Αρνητικό σε αντιδραστική, αναχρονιστική αναθεώρηση Συντάγματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζοντας το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καταγγέλλει ότι πίσω από τις αναφορές σε «ασφάλεια» και «εκσυγχρονισμό του Συντάγματος» κρύβεται σκληρή δεξιά ατζέντα και η κανονικοποίηση παράνομων επαναπροωθήσεων.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική τέλος, αλλά σκάνδαλο και συγκάλυψη μένουν

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας αποκλεισμό μαρτύρων και καθυστέρηση εγγράφων, ενώ ζητούν πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα φερόμενα πολιτικά σκάνδαλα.
Κώστας Αρβανίτης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης: Επί παραβάσει η Ελλάδα για την ενσωμάτωση της οδηγίας για αμίαντο

Ο Κώστας Αρβανίτης σχολιάζει την έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από την Κομισιόν, λόγω της ύπαρξης αμιάντου σε δημόσια κτίρια και τονίζει την ανάγκη άμεσων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.