ΓΔ: 2598.11 -0.59% Τζίρος: 102.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:39
Ιωάννης Ανδριανός εργαστήριο
Φώτο: Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσκεψη Ανδριανού στη Δράμα για τοπική ανάπτυξη και αγροτικά ζητήματα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τη Δράμα, συμμετέχοντας σε διαβούλευση για τοπικά έργα και συναντήσεις με αγρότες για τη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Δράμα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, στο πλαίσιο κυβερνητικού κλιμακίου που συντονίστηκε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, καθώς και Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το κλιμάκιο συμμετείχε σε Ανοιχτή Διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Παρουσιάστηκαν σημαντικά αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται ή δρομολογούνται σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς.

Συζητήθηκαν προτεραιότητες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της άρδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Ανδριανός ενημέρωσε τους τοπικούς παράγοντες για ειδικά ζητήματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με θεσμικούς εκπροσώπους, όπως ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Μιχάλης Μουρβετίδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών, όπου ο κ. Ανδριανός παρείχε αναλυτική ενημέρωση και απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τόνισε τη σημασία της θεσμικής θωράκισης του συστήματος πληρωμών για διαφάνεια, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα, καθώς και τη στήριξη των έντιμων παραγωγών.

Διευκρίνισε ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές αποδίδονται στους απαραίτητους ελέγχους και στις διασταυρώσεις στοιχείων. Στο τραπέζι βρέθηκε και η στρατηγική αντιμετώπισης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με τον Υφυπουργό να επισημαίνει την επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση για τη διασφάλιση του μέλλοντος της κτηνοτροφίας και την προστασία προϊόντων όπως η φέτα.

Το απόγευμα, ο κ. Ανδριανός, μαζί με τον κ. Κοντογεώργη, τον κ. Κυριαζίδη και τον Δήμαρχο Παρανεστίου, επισκέφθηκαν την τοπική κοινότητα Αδριανής, όπου συνομίλησαν με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata-money-pliromes-xrimatodotisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικές ενισχύσεις: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς και επενδύσεις

Το ΥΠΑΑΤ και η ΑΑΔΕ κατέβαλαν 32,34 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις ΚΑΠ για μελισσοκομία, αμπελοοινικό τομέα, βιολογικά, εξισωτική και επενδύσεις. Ξεκίνησαν και οι πληρωμές Σχεδίων Βελτίωσης με 3,66 εκατ. ευρώ σε 99 δικαιούχους.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς στη Νέα Μηχανιώνα: Συνάντηση με αλιείς για το μέλλον της αλιείας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Σχοινάς, επισκέφτηκε τους αλιείς στη Νέα Μηχανιώνα, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, με έμφαση στο κόστος πετρελαίου και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για στήριξη.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανώγεια: Συζήτηση για LEADER και νέες χρηματοδοτήσεις στον Ψηλορείτη

Συνάντηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην ορεινή Κρήτη και τη στήριξη τοπικών παραγωγών έγινε στα Ανώγεια, με έμφαση στην απλοποίηση διαδικασιών και αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων μέσω LEADER.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Δίκτυο για Ελληνίδες αγρότισσες, ψυχή της Περιφέρειας

Τη δημιουργία δικτύου Ελληνίδων αγροτισσών για ενίσχυση της επικοινωνίας με το ΥΠΑΑΤ πρότεινε ο Μ. Σχοινάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, αναδεικνύοντας τον ρόλο των γυναικών στον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο.
Κτίριο ΑΑΔΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΑΤ-ΑΑΔΕ: Μέχρι 10/11 οι αιτήσεις για μεταβίβαση δικαιωμάτων

Η προθεσμία για αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για το 2026-2027 παρατείνεται έως 10 Νοεμβρίου 2026, τόσο για μεταβιβάσεις εν ζωή όσο και λόγω κληρονομιάς, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.