ΓΔ: 2627.59 -0.04% Τζίρος: 145.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:48:38
Δημήτρης Μαρίνης δημόσια εμφάνιση
Ο Δημήτρης Μαρίνης απαντά σε ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου της κυβέρνησης.

Μαρινάκης: Δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ τόνισε πως η τροπολογία έχει ήδη ψηφιστεί και το σχέδιο της ΕΛΑΣ τίθεται σε ισχύ.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στη νέα τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επισημαίνοντας ότι ισχύει ό,τι έχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τόνισε πως το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, ενώ ξεκαθάρισε ότι κάθε συγκέντρωση που υπερβαίνει τον σκοπό του μνημείου δεν θα γίνεται ανεκτή.

Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι από την ψήφιση της τροπολογίας και έπειτα δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις στο σημείο, παρά μόνο σε περιοχές όπου ο νόμος το επιτρέπει. Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να κάνει εξαιρέσεις. Σχολιάζοντας δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σχετικά με τον συμβολισμό της ανυπακοής στα μνημεία, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τη δήλωση ατυχή, σημειώνοντας πως τα μνημεία υπάρχουν για να τιμούν τους ήρωες του έθνους.

Αναφερόμενος στη διαμάχη αρμοδιοτήτων μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και του υπουργού Άμυνας για τη φροντίδα του μνημείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι για την κυβέρνηση το θέμα θεωρείται λήξαν, καθώς η τροπολογία ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές της ΝΔ. Για τις επερχόμενες παρελάσεις, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί αντιπάλους τους συγγενείς θυμάτων τραγωδιών και δεν προβαίνει σε συγκρίσεις απωλειών.

Σχετικά με την επίθεση κατά του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη και της οικογένειάς του σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν "με μισή καρδιά". Προανήγγειλε σύντομα συλλήψεις, χαρακτηρίζοντας τους δράστες εγκληματίες και τόνισε ότι η θέση τέτοιων ατόμων είναι στη Δικαιοσύνη. Αναφέρθηκε επίσης σε πολιτικούς χώρους που, όπως είπε, επιδεικνύουν υποκρισία και χυδαιότητα, επιλέγοντας ποια συλλαλητήρια θα στηρίξουν.

Σε ερώτηση για το αν τέτοια περιστατικά προβληματίζουν την κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ορισμένα κόμματα επιχειρούν να αναβιώσουν κλίμα διχασμού. Υπενθύμισε περιόδους έντονων κοινωνικών εντάσεων και επέρριψε ευθύνες για οικονομικά βάρη στη χώρα. Επισήμανε ότι η κλιμάκωση ξεκίνησε με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τη ρητορική της. Τόνισε πως η επιβολή του νόμου αποτελεί πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερωτήματα για πιθανή απομάκρυνση του υφυπουργού Γιώργου Μυλωνάκη λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Μαρινάκης διέψευσε κάθε σχετικό ενδεχόμενο. Υπογράμμισε ότι η Βουλή έκρινε πως δεν προέκυψε επιβαρυντικό ποινικό στοιχείο για τους πρώην υπουργούς Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη. Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει παραπέμψει δύο υπουργούς της για την τραγωδία των Τεμπών, απορρίπτοντας τα περί συγκάλυψης.

Τέλος, σχετικά με την επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε τη συμβολή του κ. Παυλόπουλου ως καθηγητή και ΠτΔ σε δύσκολες περιόδους για το Κράτος Δικαίου. Τόνισε την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης, επισημαίνοντας ότι η Δημοκρατία είναι στέρεη, αλλά απαιτεί καθημερινή προσπάθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ρωμανός: Ακόμα αναμένουμε απαντήσεις για τη χρηματοδότηση ΕΛΑΣ

Ο Νίκος Ρωμανός σχολίασε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας πως το τελικό λόγο θα έχουν οι πολίτες στις κάλπες και επέκρινε την αντιπολίτευση για μονοτονία στη ρητορική και έλλειψη διαφάνειας στη χρηματοδότηση του νέου κόμματος.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει έρευνα για την υπόθεση Έπστιν

Ο Άντι Μπέρναμ εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας έρευνας για τις πράξεις του Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις συλλήψεις γνωστών προσώπων. Θα συναντηθεί με τα θύματα, ενώ το σκάνδαλο συνεχίζει να απασχολεί τη Βρετανία.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει την προστασία των συνόρων της

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε για κοινή ευρωπαϊκή απάντηση ώστε να ενισχυθούν τα σύνορα της ΕΕ μετά την κρίση στη Θέουτα, προτείνοντας αυξημένη εποπτεία και, αν χρειαστεί, τη χρήση φυσικών φρακτών.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σε εξέλιξη ανθρώπινη, περιβαλλοντική και εθνική τραγωδία

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κατάσταση με τις φωτιές ως ανθρώπινη και εθνική τραγωδία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δοκιμάζεται. Κάλεσε σε αλλαγές για να μην επαναλαμβάνεται το φαινόμενο και σημείωσε πως δεν είναι ώρα για δικαιολογίες.
Πέτερ Μαγιάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πυρηνικός σταθμός Paks στην Ουγγαρία σταματά σύντομα τη λειτουργία του

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μαγιάρ, ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός Paks σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί λόγω χαμηλής στάθμης του Δούναβη, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ψύξη των αντιδραστήρων για πρώτη φορά εδώ και 44 χρόνια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση πρόσωπο-σύμβολο της Μεταπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας τη μεγάλη του συνεισφορά στη Μεταπολίτευση, το αδιάλειπτο ήθος και το διαχρονικό του αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και την πολιτική.