ΓΔ: 2345.34 0.72% Τζίρος: 277.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
Ο Κώστας Τσουκαλάς σε επίσημο περιβάλλον, πιθανό γραφείο ή δημόσια υπηρεσία.

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός διαστρεβλώνει την αλήθεια με κάθε δήλωσή του

Ο Κ. Τσουκαλάς κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επαναλαμβάνει τα ίδια μέτρα, αγνοώντας την πραγματική ακρίβεια και την πτώση εισοδημάτων. Τονίζει πως δεν έγινε αυτοκριτική για τις μεγάλες αυξήσεις τιμών και τα

Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «αναμάσησε τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση του, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι η χαμηλή αγοραστική τους δύναμη είναι τάχα... εικονική πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητά τους την ακρίβεια, η οποία αποδυναμώνει τα εισοδήματα από τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Αναφέρει ακόμη το υψηλό κόστος στέγασης, τους μαζικούς πλειστηριασμούς, την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τις πιέσεις που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στις σημαντικές αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά, όπως το μοσχάρι, το αρνί, το κατσίκι και τον καφέ, που ξεπερνούν το 200%. Επιπλέον, τονίζει πως δεν υπήρξε αυτοκριτική για την αύξηση άνω του 100% σε ασφάλειες υγείας, ηλεκτρικό ρεύμα, ψωμί, τυριά, φρούτα και ψάρια.

Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς σχολιάζει ότι, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για βελτίωση της οικονομίας σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις στους περισσότερους κοινωνικούς δείκτες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κάθε δήλωση του πρωθυπουργού «θυμίζει τη γνωστή φράση: ‘αν δε μας βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια'».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου online

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη συνταγματική αναθεώρηση, με προτάσεις για θεσμούς πιο σύγχρονους, διαφανείς και ανθεκτικούς, και ανέδειξε στόχο τη συναίνεση. Η πρόταση θα παρουσιαστεί εντός Μαρτίου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αυριανές δραστηριότητες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:00 στην παρουσίαση υπηρεσιών Hellenic Heritage στην Εθνική Πινακοθήκη και στις 17:00 θα δώσει συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Ο Μητσοτάκης παραβίασε το συμβόλαιό του με τους πολίτες

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης παραβίασε επανειλημμένα το τετραετές «συμβόλαιο» με τους πολίτες και τόνισε ότι η κοινωνία το αντιλαμβάνεται και σύντομα θα αντιδράσει.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Λαμβάνουμε σοβαρά τις συστάσεις ΕΕ για το κράτος δικαίου

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αυτοδυναμία παραμένει εφικτός στόχος, αλλά θα σεβαστεί την ετυμηγορία της κάλπης. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, το πρώτο κόμμα θα εξετάσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, στηρίζουμε αυτοδυναμία

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει εκλογικός νόμος, τάσσεται υπέρ αυτοδύναμων κυβερνήσεων και πως το μέλλον ανήκει στην απόφαση του λαού. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ το 2023 ξεπέρασε τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις λαμβάνοντας 41%.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Στόχος η ουσιαστική συνταγματική αναθεώρηση με ευρεία συναίνεση

Άρχισε η σημαντική διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, που θα διαρκέσει και στην επόμενη Βουλή. Ο πρωθυπουργός επιδιώκει ευρεία συναίνεση για νέο μοντέλο διακυβέρνησης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.