ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
Ο Παύλος Μαρινάκης

Μαρινάκης: Καμία συγκάλυψη, η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες για τα Τέμπη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει συγκαλύψει τίποτα για την τραγωδία των Τεμπών και ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες με διαφάνεια και ψυχραιμία.

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην προστασία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και στην ικανοποίηση αιτημάτων της κοινωνίας υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε, εντός της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί τροπολογία που ορίζει ότι τη συντήρηση, φύλαξη και ανάδειξη του μνημείου αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ την επιβολή της τάξης θα έχει η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, το μνημείο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την τιμή των νεκρών, χωρίς να επιτρέπονται διαμαρτυρίες ή πορείες.

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στρατηγική δημιουργίας «τεχνητών διλημμάτων» που εντείνουν την πόλωση στην κοινωνία. Τόνισε ότι δεν μπορεί να τίθεται υπό σύγκριση ο σεβασμός στους ήρωες με το πένθος για τα θύματα τραγικών δυστυχημάτων, όπως τα Τέμπη ή το Μάτι, καθώς και τα δύο αποτελούν αυτονόητες αξίες.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε καμία «επιθετική» ενέργεια, όπως η αφαίρεση ονομάτων από το μνημείο, αποφεύγοντας έτσι την πρόκληση εντάσεων. 

Υπογράμμισε πως ήδη υπάρχει μνημείο για τα θύματα των Τεμπών, ενώ το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη παραμένει αποκλειστικά χώρος τιμής για τους ήρωες της χώρας.

Παρέθεσε παραδείγματα από το εξωτερικό, όπως την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Ρώμη και το Εθνικό Κοιμητήριο Άρλινγκτον στις ΗΠΑ, όπου επίσης απαγορεύονται πολιτικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σχολιάζοντας την εκκένωση της κατάληψης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράνομες παρεμβάσεις που εμποδίζουν την πρόσβαση φοιτητών και καθηγητών ως «κορυφαία πράξη φασισμού». 

Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν ένα κράτος που σέβεται τις εισφορές και τους φόρους τους, ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα.

Αναφερόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι η διερεύνηση όσων συνέβησαν αποτελεί αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά γρήγορα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταβληθούν σύντομα οι πληρωμές στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, διασφαλίζοντας παράλληλα τον έλεγχο και τη διαφάνεια στη διαδικασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επικείμενη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών, η οποία θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου. Τόνισε ότι για πρώτη φορά σε τέτοιου μεγέθους εθνική τραγωδία, θα δικαστούν κατηγορούμενοι για κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο πρώην υπουργών. 

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει συγκαλύψει τίποτα και κάλεσε σε σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες με ψυχραιμία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν, απαιτούνται στοχευμένα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε στο MEGA τη σημασία του διαλόγου με τους αγρότες και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ψηφίσαμε συλλογικά κατά των μέτρων της Mercosur

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαψεύδει φήμες περί αποχής των ευρωβουλευτών του από την ψηφοφορία για τη Mercosur, τονίζοντας ότι όλοι ψήφισαν κατά και παραθέτει το επίσημο αποτέλεσμα από τη σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πραγματική δύναμη απέναντι στη ΝΔ

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για θράσος σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και επικρίνει τη μεταφορά του στην ΑΑΔΕ. Παράλληλα, καταλογίζει στη ΝΔ λαϊκισμό, τονίζοντας ότι δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις για τον ΕΛΓΑ.