ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Τασούλας: Η ενότητα του έθνους είναι το θεμέλιο των μεγάλων επιτυχιών

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας από τη Λήμνο τόνισε ότι η εθνική ομοψυχία και η σωστή προετοιμασία υπήρξαν καθοριστικές για τις μεγάλες επιτυχίες της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 113 χρόνια ελευθερίας.

Με επίκεντρο τη στρατηγική σημασία της Λήμνου και την ενότητα του έθνους, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 113η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας παρακολούθησε τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίας Τριάδας Μύρινας και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων. Κατά τη δήλωσή του μετά την παρέλαση, ανέδειξε τη σημασία της απελευθέρωσης της Λήμνου ως αποκορύφωμα της εθνικής ομοψυχίας και της σωστής προετοιμασίας, ανάμεσα σε δύο δύσκολες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Όπως τόνισε, «η απελευθέρωση της ακριτικής και με μεγάλη στρατηγική σημασία Λήμνου πριν 113 χρόνια, υπήρξε το προανάκρουσμα πολύ μεγάλων επιτυχιών ναυτικών και στρατιωτικών της Ελλάδος κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, οι οποίες επιτυχίες διπλασίασαν εδαφικά και πληθυσμιακά τη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη διεύρυνση των ελληνικών συνόρων το 1912-13, επισημαίνοντας πως η εθνική ομοψυχία επέτρεψε την ενσωμάτωση των νησιών του βορείου Αιγαίου και της Κρήτης. 

Ειδική αναφορά έκανε στην απελευθέρωση της Λήμνου στις 8 Οκτωβρίου 1912 από τον ναύαρχο Κουντουριώτη και το θωρηκτό "Αβέρωφ", γεγονός που έδωσε τέλος σε 456 χρόνια σκλαβιάς και αποτέλεσε προάγγελο για την απελευθέρωση και άλλων περιοχών, όπως της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε το ιστορικό δίδαγμα της επετείου, σημειώνοντας ότι το έθνος επιτυγχάνει τους στόχους του μόνο όταν είναι ενωμένο και καλά προετοιμασμένο. «Χρόνια Πολλά από τη Λήμνο!», κατέληξε στη δήλωσή του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο από την αρχαιολόγο Μάλαμα Μαρή και επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου. Εκεί ενημερώθηκε από εκπαιδευτικούς και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το όραμα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τα αιτήματα που έχουν με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Καινοτόμος η φετινή παρέλαση – Πρώτο βήμα εκσυγχρονισμού των Ε.Δ.

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η φετινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε τη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή με καινοτόμα τμήματα, σύγχρονα μέσα και τεχνολογίες που ενισχύουν το αξιόμαχο και τον εκσυγχρονισμό τους.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καλεί τον ΠτΔ να υπερβεί τα κομματικά όρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω σχολίου του για τη συνέντευξη στη «Καθημερινή», ότι προβάλλει την κομματική του ταυτότητα και παρεκκλίνει από τον θεσμικό του ρόλο σε μείζονα εθνικά και πολιτικά θέματα.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τασούλας: Με εθνική ενότητα και διάλογο, προχωράμε στο μέλλον

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της Προεδρίας, τονίζει στη «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τη σημασία της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών και επιθυμεί να εμπνεύσει πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας στη χώρα.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Συναντήσεις στο Προεδρικό με Βαρβάκειο, ΕΡΤ και Ένωση τέως Βουλευτών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε τον πρόεδρο του Βαρβακείου Ιδρύματος, ο οποίος παρουσίασε το ρόλο και τα σχέδια ανάπτυξης του ιστορικού σχολείου. Ο Πρόεδρος εξήρε το έργο τους και δήλωσε τη στήριξή του στις επόμενες πρωτοβουλίες.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος Τασούλας βραβεύει αριστούχους στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας θα παραστεί αύριο στις 12:30 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών «Οι Πρώτοι των Πρώτων» του προγράμματος «Μπροστά για την παιδεία» της Eurobank.