ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λάζαρος Κυρίζογλου πορτρέτο

ΚΕΔΕ: Συνεδριάζει στην Αρχ. Ολυμπία με επίκεντρο συνέδρια και νέες δράσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία με πλούσια ατζέντα, που περιλαμβάνει την έγκριση του ετήσιου συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη, πολιτιστικές συνεργασίες και δράσεις για το δημογραφικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα συνεδριάσει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 στις 12:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος είναι και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται σημαντικά θέματα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την έγκριση του σχεδίου προγράμματος του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2025, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ, κ. Δ. Καφαντάρη.

Επιπλέον, θα συζητηθεί το αίτημα συνδιοργάνωσης με το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας για την έκθεση της συλλογής «Μέγας Αλέξανδρος» του αείμνηστου Έλληνα της διασποράς Μάκη Βαρλάμη, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο το διάστημα Νοέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026. Εισηγήτρια για το θέμα είναι η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της ΚΕΔΕ, κα Δ. Λουκάκη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα εξεταστεί επίσης το αίτημα συνδιοργάνωσης με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) του Συνεδρίου για το Δημογραφικό, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου 2025, με εισηγήτρια και πάλι την κα Δ. Λουκάκη.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ένωσης (https://kede.gr/).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα: «Η Ιστορία νικά την προπαγάνδα»

Ελληνικές διπλωματικές πηγές απάντησαν στην ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την Άλωση της Τριπολιτσάς, κατηγορώντας την Άγκυρα για διαστρέβλωση της Ιστορίας και υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το κλίμα εμπιστοσύνης.
Σύγκρουση τρένων Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Η ασφάλεια στα τρένα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε μέτρα ασφαλείας και πρόοδο σιδηροδρομικών έργων στην Ελλάδα, μετά το δυστύχημα των Τεμπών, σε τριήμερη επίσκεψη σε Αθήνα και Λάρισα τον Σεπτέμβριο 2023.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 3 νεαρών για απόπειρα εξαπάτησης στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις νεαρές γυναίκες από τη Ρουμανία συνελήφθησαν στην πλατεία Κοραή, Αθήνα, κατηγορούμενες για απάτη, προσποιούμενες ότι συγκεντρώνουν χρήματα για ανύπαρκτο σύλλογο προστασίας κωφών. Κατασχέθηκαν 60 ευρώ και σημειωματάρια.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επιχορηγούμενα προγράμματα για το Youth Climate Action Fund στον Δήμο Αθηναίων

Οι νέοι 15-24 ετών στην Αθήνα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγήσεις 1.000-4.000€ για δράσεις υπέρ του κλίματος μέσω του Youth Climate Action Fund. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου στο ycaf.cityofathens.gr.
Βουλή των Ελλήνων νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα φιλοξενεί τη Φθινοπωρινή Ακαδημία EPP Women και τις προκλήσεις ΕΕ

Η Αθήνα φιλοξένησε τη Φθινοπωρινή Ακαδημία του EPP Women, εστιάζοντας στην ισότητα φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση, με συμμετοχή κυβερνητικών και ευρωπαϊκών στελεχών. Μ. Συρεγγέλα: «Η ενδυνάμωση αφορά τη δημοκρατία και την οικονομία».
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για περιορισμό μικροεγκληματικότητας στο κέντρο Αθήνας

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας μετά τις αρπαγές αλυσίδων, με συλλήψεις δραστών χάρη σε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, ευέλικτες ομάδες, στενή συνεργασία με επαγγελματίες και χρήση drone για πρόληψη μικροεγκληματικότητας.