ΓΔ: 2321.19 -0.58% Τζίρος: 172.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:52:41
Φώτο: ΑΠΕ

Αλλάζει πάλι το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Αλλαγές στην εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, αξιολόγηση σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας.

Διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα, για να τεθεί σε διαβούλευση στο opengov.

Η ηγεσία του υπουργείου θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Επίσης, αναμένεται να αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητές στο σχολείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Φορητοί ανιχνευτές μετάλλων έξω από σχολεία για μείωση βίας ανηλίκων

Οι Ιταλοί υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών επιτρέπουν ελέγχους με ανιχνευτές μετάλλων στην είσοδο σχολείων, ύστερα από αίτημα διευθυντών και άδεια νομαρχών, χωρίς προειδοποίηση, για την αποτροπή όπλων στις τάξεις.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη και Μαρινάκης στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα για πρόγραμμα κατά των fake news

Η Σοφία Ζαχαράκη και ο Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκαν το 2ο ΓΕΛ Γέρακα και συζήτησαν με μαθητές του πιλοτικού προγράμματος «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» για έλεγχο ειδήσεων και αντιμετώπιση παραπληροφόρησης.
Σοφία Ζαχαράκη κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ξεκινούν το καλοκαίρι οι νέες φοιτητικές εστίες στη Δυτική Μακεδονία

Η Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, με συνολική χωρητικότητα 750 κλινών και έμφαση στη στήριξη φοιτητικής στέγης και αύξηση του επιδόματος έως 2.000 ευρώ.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Καθηγήτρια καταδικάστηκε για βία σε 13χρονο, παρενέβη το Υπ. Παιδείας

Σε 24 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε 60χρονη καθηγήτρια στις Σέρρες, επειδή κόλλησε χαρτοταινία στο στόμα 13χρονου μαθητή. Η καθηγήτρια άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Το Υπουργείο Παιδείας διερευνά το περιστατικό.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη και Ράπτη σχεδιάζουν καμπάνια για το «χάπι του βιασμού»

Η Έλενα Ράπτη και η Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκαν για τον σχεδιασμό καμπάνιας ενημέρωσης για το «χάπι του βιασμού», εστιάζοντας σε νέους 15-25 ετών και με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στη διαμόρφωση των μηνυμάτων.