ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:53:25
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
Αεροφωτογραφία με θερμοκήπια που κυριαρχούν σε αγροτική περιοχή, ιδανική για ενημερωτικά άρθρα.

Νέο μοντέλο αγροτικής εκπαίδευσης από ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο Κώστας Τσιάρας παρίσταται στην υπογραφή Μνημονίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ–Ιδρύματος Ευγενίδου για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Η αγροτική εκπαίδευση εισέρχεται σε νέα εποχή με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Ευγενίδου και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα. 

Η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της κατάρτισης και των δεξιοτήτων στον πρωτογενή τομέα, με σκοπό τη βιωσιμότητα και την τεχνολογική αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τον Υπουργό να τονίζει πως «η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά καταρτισμένων αγροτών με καινοτόμο και περιβαλλοντική συνείδηση».

 Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, επεσήμανε ότι η συνεργασία αποσκοπεί στο να συνδυαστεί η παραδοσιακή γνώση με τις σύγχρονες δεξιότητες για να ανταποκριθεί ο τομέας στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού, την παροχή υποτροφιών, την οργάνωση ημερίδων και την ανάπτυξη μηχανισμών διασύνδεσης κατάρτισης και αγοράς εργασίας.

 Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Αντώνης Φιλιππής, σημείωσε πως «η γεωργία χρειάζεται εργαλεία γνώσης για να προσαρμοστεί σε φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός».

Η συνεργασία εγκαινιάζει έναν νέο εκπαιδευτικό χάρτη για την ελληνική ύπαιθρο, βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, την πρακτική εφαρμογή και τη σύνδεση με τις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη και κτηνοτρόφου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γνώση και τα πανεπιστήμια κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η γνώση, η έρευνα και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της Ευρώπης.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΙΚΥ παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα υποτροφιών «Σπουδαίοι Εταίροι»

Παρουσιάστηκε νέο μοντέλο υποτροφιών από το ΙΚΥ, με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και τη στήριξη της υπουργού Παιδείας, Ζαχαράκη, η οποία τόνισε τη σημασία των χορηγιών για την παροχή περισσότερων ευκαιριών σε νέους.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Κλειστά σχολεία στην ανατολική πλευρά του νησιού

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι, καθώς και παιδικοί σταθμοί σε Μινώα Πεδιάδας, Μαλεβίζι, Αγία Πελαγία και Φόδελε.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά αύριο τα σχολεία στα Χανιά λόγω κακοκαιρίας

Όλα τα σχολεία στα Χανιά θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Από Παρασκευή ξεκινούν τα τελευταία δρομολόγια ΑμεΑ

Από Παρασκευή ξεκινούν τα τελευταία σχολικά δρομολόγια για 150 μαθητές ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, με 28 βαν και 64 οδηγούς/συνοδούς. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει το κόστος έως το τέλος της χρονιάς, παρά τις δυσκολίες.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ: Η ταξική πολιτική ευθύνεται για τους μη εγγραφέντες στα ΑΕΙ

Η ΚΝΕ καταγγέλλει πως 400 επιτυχόντες δεν γράφτηκαν φέτος στο Πανεπιστήμιο Πατρών λόγω υψηλού κόστους σπουδών και στέγασης, ενώ χιλιάδες ακόμη φοιτητές σε όλη τη χώρα εγκαταλείπουν λόγω οικονομικών δυσκολιών.