ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
Αεροφωτογραφία με θερμοκήπια που κυριαρχούν σε αγροτική περιοχή, ιδανική για ενημερωτικά άρθρα.

Νέο μοντέλο αγροτικής εκπαίδευσης από ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο Κώστας Τσιάρας παρίσταται στην υπογραφή Μνημονίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ–Ιδρύματος Ευγενίδου για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Η αγροτική εκπαίδευση εισέρχεται σε νέα εποχή με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Ευγενίδου και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα. 

Η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της κατάρτισης και των δεξιοτήτων στον πρωτογενή τομέα, με σκοπό τη βιωσιμότητα και την τεχνολογική αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τον Υπουργό να τονίζει πως «η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά καταρτισμένων αγροτών με καινοτόμο και περιβαλλοντική συνείδηση».

 Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, επεσήμανε ότι η συνεργασία αποσκοπεί στο να συνδυαστεί η παραδοσιακή γνώση με τις σύγχρονες δεξιότητες για να ανταποκριθεί ο τομέας στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού, την παροχή υποτροφιών, την οργάνωση ημερίδων και την ανάπτυξη μηχανισμών διασύνδεσης κατάρτισης και αγοράς εργασίας.

 Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Αντώνης Φιλιππής, σημείωσε πως «η γεωργία χρειάζεται εργαλεία γνώσης για να προσαρμοστεί σε φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός».

Η συνεργασία εγκαινιάζει έναν νέο εκπαιδευτικό χάρτη για την ελληνική ύπαιθρο, βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, την πρακτική εφαρμογή και τη σύνδεση με τις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη και κτηνοτρόφου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γνώση και τα πανεπιστήμια κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η γνώση, η έρευνα και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της Ευρώπης.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραστατίδης: Ο νόμος Πιερρακάκη για ιδιωτικά ΑΕΙ καταρρέει

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μετά την ακύρωση αδειών για ιδιωτικά πανεπιστήμια από το ΣτΕ, κάνοντας λόγο για πολιτικό φιάσκο και αποτυχημένη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Συνταγματικό το πλαίσιο για τα Νομικά Πρόσωπα ΑΕΙ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε τη συνταγματικότητα του πλαισίου για τα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, απορρίπτοντας ενστάσεις κατά διατάξεων του ν. 5094/2024 και υπέρ της λειτουργίας παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ.
Συμβούλιο της Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣτΕ: Ακύρωση τριών αδειών λειτουργίας για παραρτήματα ιδιωτικών ΑΕΙ

Διόρθωση σχετικά με τα ονόματα που αναφέρθηκαν στο τηλεγράφημα «Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων», το οποίο δημοσιεύθηκε στη ροή του Πρακτορείου στις 13:32. Δείτε το διορθωμένο κείμενο.