ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Νίκος Δένδιας ομιλία
Ο Νίκος Δένδιας σε ομιλία στο συνέδριο DEFEA Conference στην Αθήνα.

Δένδιας: Τιμή στη μνήμη Γλέζου και Σάντα για την πράξη του 1941

Ο Ν. Δένδιας τίμησε τη μνήμη του Γλέζου και του Σάντα, οι οποίοι στις 30/5/1941 κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, γράφοντας ιστορία Αντίστασης.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας τίμησε τη μνήμη μιας από τις πιο ηρωικές στιγμές της ελληνικής Αντίστασης. Όπως ανέφερε, «στις 30 Μαΐου 1941, ο Μανώλης Γλέζος – τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά – και ο Λάκης Σάντας κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη».

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως την «πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Ελλάδα», σημειώνοντας τη συμβολική της σημασία για την εθνική αξιοπρέπεια και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό. Η ενέργεια των δύο νεαρών φοιτητών, υπό τον κίνδυνο άμεσης εκτέλεσης, αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας και θάρρους όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους λαούς της κατεχόμενης Ευρώπης.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η μνήμη της πράξης αυτής δεν πρέπει να λησμονηθεί, καθώς αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα εθνικής αντίστασης και δημοκρατικής συνείδησης. 

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της αποτίμησης τιμής σε όσους έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για την ελευθερία της πατρίδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Χέγκσεθ: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στο Πεντάγωνο, τόνισε τη σημασία της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, τις στρατηγικές προκλήσεις και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.
businessdaily-Orcel-Psaltis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο υπερδραστήριος Β. Ψάλτης, το hedging Ορσέλ και το restart στα στεγαστικά

Ο υπερδραστήριος Β. Ψάλτης, το εκλογικό hedging της UniCredit, η συνάντηση Δένδια - Χέγκσεθ, η επιστροφή των στεγαστικών δανείων, η επίσκεψη Σταϊκούρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το αγκάθι της Τουρκίας στα υπεράκτια αιολικά.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η ενίσχυση ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των ΗΠΑ, Mike Rogers, εστιάζοντας στις ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκεντρο οι ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις στις συναντήσεις Δένδια

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια στην Ουάσιγκτον με αξιωματούχους των ΗΠΑ βρίσκονται η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία, η καινοτομία, ο στρατηγικός διάλογος και οι περιφερειακές προκλήσεις ασφαλείας.