ΓΔ: 2449.91 0.11% Τζίρος: 261.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Στόχος είναι να μην υπάρξει νέα γενιά «κόκκινων δανείων»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμού «Alpha», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι το πλήγμα στην οικονομία της χώρας από την επιδημία να είναι παροδικό.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και η προστασία της δημόσιας υγείας. Οποιοδήποτε κόστος θα το αναλάβουμε. Θα υποστούμε τώρα ένα οικονομικό πλήγμα, αλλά σκοπός είναι, αυτό το πλήγμα να είναι παροδικό, όπως παροδική είναι και η ασθένεια» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της επιδημίας και την στήριξη της οικονομίας. 

«Στη συνέχεια η οικονομία θα ακολουθήσει την φυσική της πορεία που είναι μία πορεία ανάκαμψης. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρξει  από αυτή την κρίση του κορονοϊού μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων στις τράπεζες ή νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην γίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα για τις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους είπε πώς «είναι σαφής η προειδοποίησή μας για τις συναθροίσεις. Αφορά όχι μόνο τον δημόσιο χώρο, αλλά και τον ιδιωτικό χώρο. Καλούμε όλους να δείξουν υπευθυνότητα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο όπως τον χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός χθες. Άρα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα μεν, ακολουθώντας τις οδηγίες δε. Δεν μπορεί να είμαστε μακριά από το χώρο της δουλειάς μας και ταυτόχρονα να μαζεύουμε δεκαπέντε άτομα στο σπίτι μας για ένα τραπέζι.

Σκοπός είναι να αποφύγουμε το συγχρωτισμό έτσι ώστε να καθυστερήσουμε τη διάδοση του ιού. Καθυστερώντας τη διάδοση του ιού δίνουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να μπορέσει να περιθάλψει τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Δηλαδή τις ευάλωτες ομάδες και τους πιο ηλικιωμένους».

Ο εφησυχασμός θα είναι καταστροφή

«Πάμε βήμα-βήμα. Αν εφησυχάσουμε θα είναι καταστροφή. Πρέπει όλοι να είμαστε ακριβώς στο πνεύμα το οποίο περιέγραψε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό και να φοβόμαστε μην τον μεταδώσουμε. Και η έκκληση να μείνουμε στο σπίτι, είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει το σύστημα υγείας, εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε» τόνισε ο κ. Πέτσας και υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει σημαντικά ώστε να συγκρατηθεί το άπλωμα της διασποράς. «Κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε συνεχώς με όποιο πρόσθετο μέτρο παίρνουμε. Να απλώσουμε τη διασπορά του ιού σε βάθος χρόνου, για να αντέξει το σύστημα υγείας. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε. Είναι καθημερινός, δεν εφησυχάζουμε. Θα το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί»

Αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός  κ. Παπαθανάσης, έχουν ανακοινώσει μία σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις για ελέγχους, ώστε να παταχθούν οποιαδήποτε φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Από την άλλη, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιοι φάρμακο για αυτόν τον κορονοϊό. Απαιτείται πολλή προσοχή σε όλα αυτά, τα οποία διάφοροι επιτήδειοι προσπαθούν συνεχώς να πλασάρουν με διάφορους τρόπους. Όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί σε προσπάθειες κάποιων να τους πείσουν να αγοράσουν διάφορα πακέτα προϊόντων, τα οποία τα πληρώνουν χρυσάφι, όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.α» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την κρίση στα σύνορα με την Τουρκία ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «φαίνεται ότι η  κρίση του κορονοϊού στην Τουρκία, την έχει αναγκάσει να πάρει κάποια μέτρα, έστω και με καθυστέρηση. Το κλείσιμο των συνόρων για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφασίστηκε είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, που μας βοηθάει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στον Έβρο. Το ίδιο και οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην περιοχή. Άλλα πάνω από όλα μας βοηθάει η αποφασιστικότητα, την οποία δείξαμε από την πρώτη στιγμή, ότι θα προστατέψουμε τα σύνορα μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Αυτό το μήνυμα έχει φθάσει όπως έπρεπε, εκεί που έπρεπε, και ελπίζουμε από εδώ και πέρα σε μια αποκλιμάκωση».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ: Κούφιες οι υποσχέσεις Τσίπρα για «πολιτική αλλαγή» στα ιδιωτικά ΑΕΙ

Η ΚΝΕ κατηγορεί το κόμμα Τσίπρα για υποκλίσεις στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και για διατήρηση αντισυνταγματικών νόμων, ενώ καλεί μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να παλέψουν με ΚΚΕ για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Σημαία Κούβας πόρτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανικό ιστιοφόρο με ανθρωπιστική βοήθεια καταπλέει στην Κούβα

Η θαλαμηγός El Astral της Open Arms έφτασε στην Αβάνα με φάρμακα και φωτοβολταϊκά για παιδιατρικό νοσοκομείο, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί ο πετρελαϊκός αποκλεισμός που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην Κούβα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: O Μητσοτάκης εκπαιδεύει τη χώρα στην ανοχή της διαφθοράς

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε την ανάρτηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις χρέους ωφελούν λίγους, είναι ανεπαρκείς και πως η κυβέρνηση απέρριψε προτάσεις ΠΑΣΟΚ για διευκολύνσεις και προστασία πρώτης κατοικίας.
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγεία: Χρησιμότητα και προκλήσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ταχύτατα τον τρόπο που διαχειριζόμαστε πληροφορίες, επηρεάζοντας και τον τομέα υγείας, με εφαρμογές στη διάγνωση και ενημέρωση, αλλά και κινδύνους παραπληροφόρησης, όπως σημειώνει η καθηγήτρια Ψαλτοπούλου.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Πάνω από 200 ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα

Πάνω από 200 πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στον Καναδά, κυρίως στο Οντάριο, επηρεάζοντας την υγεία εκατομμυρίων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Συνολικά καταγράφονται 893 ενεργές φωτιές, με την κατάσταση να επιδεινώνεται την τελευταία εβδομάδα.