ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44

Πέτσας: Μένουμε σπίτι για να προλάβουμε τη διασπορά του ιού

«Ζητούμε από την Ε.Ε. τα μέτρα, που θα ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους και να πέσουν και οι στόχοι» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. πέτσας

«Η εικόνα που είδαμε χθες στα supermarkets και στις παραλίες δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Κάνουμε έκκληση σε όλους: Είναι σημαντικό να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού αυτό το χρονικό διάστημα. Γι' αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα γυμναστήρια και να συνωστιζόμαστε στις παραλίες ή στις ουρές των supermarkets. Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερο το σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί στα περιστατικά, τα οποία θα χρειαστεί πραγματικά να νοσηλευτούν. Και αυτά είναι οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Γι΄ αυτό μένουμε τώρα στο σπίτι για να προλάβουμε τη διασπορά» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Ant1.

Για τη στήριξη της οικονομίας ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «υπάρχει μια κρίσιμη συνεδρίαση αύριο στο Eurogroup και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Δηλαδή, να ρίξουν αρκετά χρήματα για να ενισχύσουν τη ρευστότητα της οικονομίας που πλήττεται λόγω χαμηλής ζήτησης και να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας». «Ελπίζω ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και την Τρίτη θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι εμείς έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε ένα ταμειακό απόθεμα το οποίο, όπως είπε, μας επιτρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις. «Ζητούμε από την Ε.Ε. τα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους και αν η διαταραχή στην οικονομία είναι μεγάλη, να πέσουν και οι στόχοι. Είναι διττός, λοιπόν, ο στόχος μας» σημείωσε.

Για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί. «Συζητούμε καθημερινά όλη την εξέλιξη στην αγορά και περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου υπουργείου. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα κάνουμε όποια παρέμβαση χρειαστεί» συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο και ένεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΑ: Ιπποκρατική Εβδομάδα και επίσκεψη στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης

Στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε η «Ιπποκρατική Εβδομάδα», υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, φέρνοντας σε επαφή νέους ιατρούς με κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα για ανταλλαγή γνώσεων κι εμπειριών.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία περιστατικά λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο – Έχασε τη ζωή του 74χρονος

Τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης καταγράφηκαν τον Απρίλιο στη Ζάκυνθο, με έναν 74χρονο να χάνει τη ζωή του. Τα περιστατικά δεν έχουν επιδημιολογική σύνδεση και αφορούν διαφορετικές περιοχές του νησιού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή οι δύο γυναίκες για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους μετά την καταδίκη

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο γυναίκες που καταδικάστηκαν για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους, με τη Μαριάνα Μανουρά να καταδικάζεται σε 19 και τη Δήμητρα Ζ σε 8 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή στην έφεση.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο με παράσυρση 19χρονου πεζού στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Τροχαίο με παράσυρση 19χρονου πεζού σημειώθηκε το πρωί στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ, ενώ η κατάστασή του χαρακτηρίζεται μη σοβαρή και έχει επαφή με το περιβάλλον.
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στα βρετανικά φαρμακεία για άνοδο τιμής παρακεταμόλης λόγω πολέμου

Τιμές βασικών φαρμάκων όπως παρακεταμόλη και σετιριζίνη αυξήθηκαν έως και 30% στα βρετανικά φαρμακεία λόγω διπλασιασμού της τιμής αγοράς, εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει η Εθνική Ένωση Φαρμακείων.
παράθυρο με βιβλίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα κινητή βιβλιοθήκη φέρνει βιβλία σε ασθενείς κατ’ οίκον φροντίδας

Η «Κινητή Βιβλιοθήκη Ανάσας» φέρνει βιβλία σε ασθενείς με κατ' οίκον φροντίδα, ενισχύοντας τη ζωή τους μέσω της πρόσβασης σε γνώση και λογοτεχνία. Η δράση υλοποιείται από το ΕΚΤ, το WinCancer και αντικαρκινικά νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά.