ΓΔ: 2449.91 0.11% Τζίρος: 261.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Πέτσας: Μένουμε σπίτι για να προλάβουμε τη διασπορά του ιού

«Ζητούμε από την Ε.Ε. τα μέτρα, που θα ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους και να πέσουν και οι στόχοι» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. πέτσας

«Η εικόνα που είδαμε χθες στα supermarkets και στις παραλίες δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Κάνουμε έκκληση σε όλους: Είναι σημαντικό να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού αυτό το χρονικό διάστημα. Γι' αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα γυμναστήρια και να συνωστιζόμαστε στις παραλίες ή στις ουρές των supermarkets. Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερο το σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί στα περιστατικά, τα οποία θα χρειαστεί πραγματικά να νοσηλευτούν. Και αυτά είναι οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Γι΄ αυτό μένουμε τώρα στο σπίτι για να προλάβουμε τη διασπορά» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Ant1.

Για τη στήριξη της οικονομίας ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «υπάρχει μια κρίσιμη συνεδρίαση αύριο στο Eurogroup και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Δηλαδή, να ρίξουν αρκετά χρήματα για να ενισχύσουν τη ρευστότητα της οικονομίας που πλήττεται λόγω χαμηλής ζήτησης και να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας». «Ελπίζω ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και την Τρίτη θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι εμείς έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε ένα ταμειακό απόθεμα το οποίο, όπως είπε, μας επιτρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις. «Ζητούμε από την Ε.Ε. τα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους και αν η διαταραχή στην οικονομία είναι μεγάλη, να πέσουν και οι στόχοι. Είναι διττός, λοιπόν, ο στόχος μας» σημείωσε.

Για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί. «Συζητούμε καθημερινά όλη την εξέλιξη στην αγορά και περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου υπουργείου. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα κάνουμε όποια παρέμβαση χρειαστεί» συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ: Κούφιες οι υποσχέσεις Τσίπρα για «πολιτική αλλαγή» στα ιδιωτικά ΑΕΙ

Η ΚΝΕ κατηγορεί το κόμμα Τσίπρα για υποκλίσεις στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και για διατήρηση αντισυνταγματικών νόμων, ενώ καλεί μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να παλέψουν με ΚΚΕ για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Σημαία Κούβας πόρτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανικό ιστιοφόρο με ανθρωπιστική βοήθεια καταπλέει στην Κούβα

Η θαλαμηγός El Astral της Open Arms έφτασε στην Αβάνα με φάρμακα και φωτοβολταϊκά για παιδιατρικό νοσοκομείο, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί ο πετρελαϊκός αποκλεισμός που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην Κούβα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: O Μητσοτάκης εκπαιδεύει τη χώρα στην ανοχή της διαφθοράς

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε την ανάρτηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις χρέους ωφελούν λίγους, είναι ανεπαρκείς και πως η κυβέρνηση απέρριψε προτάσεις ΠΑΣΟΚ για διευκολύνσεις και προστασία πρώτης κατοικίας.
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγεία: Χρησιμότητα και προκλήσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ταχύτατα τον τρόπο που διαχειριζόμαστε πληροφορίες, επηρεάζοντας και τον τομέα υγείας, με εφαρμογές στη διάγνωση και ενημέρωση, αλλά και κινδύνους παραπληροφόρησης, όπως σημειώνει η καθηγήτρια Ψαλτοπούλου.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Πάνω από 200 ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα

Πάνω από 200 πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στον Καναδά, κυρίως στο Οντάριο, επηρεάζοντας την υγεία εκατομμυρίων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Συνολικά καταγράφονται 893 ενεργές φωτιές, με την κατάσταση να επιδεινώνεται την τελευταία εβδομάδα.