ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ποτήρια αλκοόλ
Φώτο: Shutterstock

«Λουκέτο» με νέα ρύθμιση σε μαγαζιά που δίνουν αλκοόλ σε ανήλικους

Οριστικά θα κλείνουν όσα καταστήματα διαθέτουν αλκοόλ σε ανήλικους με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους, δηλώνει ο Άκης Σκέρτσος.

Διατάξεις με τις οποίες θα κλείνουν οριστικά τα καταστήματα που διαθέτουν παράνομα αλκοόλ σε ανήλικους, προωθεί η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε μεσώ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος.

Αφορμή το περιστατικό στο κλαμπ της Βουλιαγμένης που οδήγησε στο νοσοκομείο μαθητές που είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ αλλά και η απόφαση που επέτρεψε προσωρινά τη λειτουργία του καταστήματος, που είχε σταματήσει στις 31 Οκτωβρίου.

Οι διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες και στις αρχές του νέου έτους θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, τόνισε ο κ. Σκερτσος. Επιπλέον ο υπουργός Επικράτειας προανήγγειλε ελέγχους ταυτοποίησης ηλικίας ανηλίκων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως από το φθινόπωρο μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Οι σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα το νομοθετικό πλαίσιο για την εστίαση

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως θα δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν σε μείωση τελών στα καταστήματα εστίασης και σημείωσε πως περιμένουν τους επιστήμονες για το άνοιγμα των καταστημάτων.
Αψίδα Καμπούλ Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε με Ταλιμπάν για επαναπατρισμούς

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΣ βρέθηκε στην Καμπούλ για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν σχετικά με τον επαναπατρισμό Αφγανών εγκληματιών από τη Γερμανία. Οι συζητήσεις χαρακτηρίστηκαν θετικές, με έμφαση στην εφαρμογή της Σαρία.
Ρολάν Λεσκίρ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ νέος ΥΠΟΙΚ - Αμετάβλητοι βασικοί υπουργοί

Ο Ρολάν Λεσκίρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη Γαλλία, ενώ ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει ως υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων. Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις των υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Πλημμύρες και σφοδρές βροχές στοίχισαν τρεις ζωές

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο διασώστες, έχασαν τη ζωή τους λόγω πλημμυρών από έντονες βροχοπτώσεις στην Ελενίτε της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ.