ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Σε Βρυξέλλες και Παρίσι αυτή την εβδομάδα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Την Τετάρτη ο κ. Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αμελί ντε Μονσαλέν.

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στην ατζέντα του ΣΓΥ βρίσκονται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26-27ης Μαρτίου, η υπό διαμόρφωση σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, καθώς και η παρουσίαση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2020.

Την Τετάρτη ο κ. Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αμελί ντε Μονσαλέν (Amelie de Montchalin). Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα βρεθούν οι διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, η Διεύρυνση της ΕΕ και η νέα μεθοδολογία ενταξιακών διαπραγματεύσεων, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η εφαρμογή του Κράτους Δικαίου, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και το μεταναστευτικό.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Έθεσε στο ΣΕΥ το θέμα των επιθέσεων σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Γ. Γεραπετρίτης έθεσε το θέμα της επίθεσης σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, καταδικάζοντας τις ενέργειες και καλώντας την ΕΕ για συντονισμένη δράση υπέρ της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Η Κοπεγχάγη εξετάζει τρόπους συνεισφοράς για το Στενό Χορμούζ

Ο Δανός ΥΠΕΞ Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε ότι η χώρα του εξετάζει ανοιχτά πώς μπορεί να συμβάλει στην ελεύθερη διέλευση από το Στενό του Χορμούζ, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, και θα το συζητήσει με την ΕΕ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Γεραπετρίτης θα συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών στις Βρυξέλλες

Ο Γ. Γεραπετρίτης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με βασικά θέματα το Ιράν, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Θα συναντηθεί και με τον Ινδό ομόλογό του, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ.
Ολλανδική αστυνομία όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Καταγγέλλει «κύμα αντισημιτισμού» στην Ολλανδία μετά από έκρηξη

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ καταγγέλλει έντονο αντισημιτισμό στην Ολλανδία μετά από έκρηξη έξω από εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ και καλεί την ολλανδική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της κατά του αντισημιτισμού.