ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:28:44
Επίσημη ομιλία σε συνέδριο
Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μιλά στα εγκαίνια παραρτήματος στην Ουάσιγκτον, ενισχύοντας ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Μπακατσέλος: Το ελληνικό κράτος επανασυστήνεται μ’ ένα νέο πρόσωπο

Ο κ. Μπακατσέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση της Πυραμίς στην PITSOS. Σύμφωνα με τον ίδιο το κλίμα εμπιστοσύνης είναι βασική προϋπόθεση και για τις επενδύσεις και για την επιχειρηματικότητα.

«Η επένδυση της Πυραμίς στην PITSOS, νομίζω ότι, σημειολογικά, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' ότι ως αξία επένδυσης, γιατί ουσιαστικά επανέρχεται η παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, δίνοντας, εύχομαι, μία αξία του Made in Greece». Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε.», Νίκος Μπακατσέλος στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Doing Business, Μεταρρυθμίσεις, Στόχοι και Προκλήσεις στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο».

Ο κ. Μπακατσέλος τόνισε: «Ζήτησα εγώ να συμμετέχω σε αυτήν την παρουσίαση και να εκφράσω την άποψή μου και τη θετική μου εμπειρία, που θεωρώ ότι εκφράζει βέβαια και την άποψη και άλλων επιχειρηματιών. Οι απόψεις είναι δικές μου, αλλά να σας πω ότι και ως πρόεδρος του Ελληνο - Αμερικανικού Επιμελητηρίου έχω την ίδια ανατροφοδότηση από το εξωτερικό, από δυνητικούς επενδυτές».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα μετρήσιμα στοιχεία, σαφώς, έχουν σημασία καθώς αφορούν στην ανταγωνιστικότητά μας και προσελκύουν τους επενδυτές από το εξωτερικό, όπως η αλλαγή στη φορολογία, η επιτάχυνση της επιστροφής του ΦΠΑ, η μείωση της προκαταβολής, η μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα, και όλες οι υπόλοιπές ενέργειες, Ωστόσο, επίσης σημαντικά είναι και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι  μετρήσιμα, «όπως ο τρόπος με τον οποίον συνεργαζόμαστε με το κράτος, ο τρόπος που συνεργαζόμαστε οι επιχειρήσεις μεταξύ μας, ο τρόπο που συνεργάζονται ο εργαζόμενοι μέσα στις επιχειρήσεις». Όπως εξήγησε είναι σημαντικά διότι έχουν να κάνουν με την αλλαγή νοοτροπίας.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι «το ελληνικό κράτος επανασυστήνεται μ' ένα νέο αξιόπιστο πρόσωπο και αυτό κάνει τη διαφορά. Είναι πρωτοφανές υπουργεία να λειτουργούν συντονισμένα, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους. Και αυτό έχει ιδιαίτερο βάρος, καθώς δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία. Την ευκαιρία, γρήγορα και συντονισμένα, να κάνουμε αλλαγές που θα μας βοηθήσουν την επόμενη μέρα». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι υποστηρίζεται η επιχειρηματικότητα και ότι δημιουργείται κλίμα εμπιστοσύνης, «το οποίο είναι βασική προϋπόθεση και για τις επενδύσεις και για την επιχειρηματικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο ΣΑ ΟΗΕ: Παράνομο και αυθαίρετο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο παράνομο και αυθαίρετο, τονίζοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ ότι παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας και αγνοεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

HALC προς Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ να καταδικάσουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Το HALC καλεί τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο να απορρίψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας ότι δεν έχει έννομα αποτελέσματα κατά της Ελλάδας και απειλεί αμερικανικά συμφέροντα στην Ανατ. Μεσόγειο, μετά και την πρόσφατη επικύρωσή του.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ-Ελλάδα: Συνεργασία στον τουρισμό με έμφαση στην ομογένεια Νέας Υόρκης

Μεγάλη συγκίνηση στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Μανχάταν, όπου την Κυριακή 18 Οκτωβρίου χειροθετήθηκαν 47 νέοι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρουσία πλήθους και εκπροσώπων της ομογένειας από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο: Η Ελλάδα χρειάζεται πρέσβη με απόλυτη στήριξη Τραμπ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και αξίζει ισχυρό πρέσβη, τονίζοντας πως η αλλαγή στην αμερικανική πρεσβεία δεν υποβαθμίζει τις σχέσεις. Η επιλογή νέου πρέσβη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Γυναίκα σε εσωτερικό χώρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προδιαγεγραμμένη πτώση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Ουδέν σχόλιον» από την Αθήνα

Οι σοβαρές καταγγελίες κατά της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφεραν την Αμερικανίδα πρέσβη στην Αθήνα σε πολύ δύσκολή θέση και η παραίτησή της ήταν προδιαγεγραμμένη. Η στάση της Αθήνας και η επόμενη μέρα στην πρεσβεία.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αίτημα παραίτησης Κ. Γκίλφοϊλ, διαδοχή και ενδιάμεσες εκλογές

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτηση της πρέσβειρας Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ελλάδα, μετά από δηλώσεις του Τραμπ. Το γεγονός φέρνει στο προσκήνιο τον ρόλο της Γερουσίας στην αντικατάσταση και τον διορισμό νέου πρέσβη.