ΓΔ: 2324.01 -0.46% Τζίρος: 87.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:41
Χέρι σε κάλπη
Φώτο: Shutterstock

Υπερψηφίστηκαν προϋπολογισμός κι ισολογισμός από τη ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΕΔΟΕΑΠ ενέκρινε με πλειοψηφία τον προϋπολογισμό και τον ισολογισμό στη συνέλευσή του.

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός και ο ισολογισμός του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κατά την τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σταύρος Καπάκος, και ο Ταμίας, Ευάγγελος Τάτσης, παρουσίασαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Οργανισμού. Ακολούθησε η παρουσίαση της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του ορκωτού ελεγκτή λογιστή για τη χρήση 2024, ενώ τοποθετήθηκαν ασφαλισμένοι, πρόεδροι των ιδρυτικών Ενώσεων του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και μέλη του ΔΣ.

Στην ψηφοφορία για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις περιόδου 2024, υπερψήφισαν 1.442 από τους 1.677 συμμετέχοντες, ποσοστό 85,99%. Κατά ψήφισαν 123 (7,33%) και λευκό 112 (6,68%).

Για τον προϋπολογισμό της διαχειριστικής περιόδου 2026, υπέρ τάχθηκαν 1.448 από τους 1.674 ψηφίσαντες (86,50%), κατά 123 (7,35%) και λευκό 103 (6,1%).

Τέλος, η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη για τη διαχειριστική περίοδο 2024 εγκρίθηκε με 1.153 ψήφους υπέρ (69%), 290 κατά (17,39%) και 224 λευκά (13,43%) σε σύνολο 1.667 ψηφισάντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβέρνηση Γερμανίας: Προβλέπει ανάπτυξη 1% για το 2026

Η Γερμανία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2024 στο 1%. Η οικονομία απέφυγε τρίτη χρονιά ύφεσης, όμως οι εξαγωγές παραμένουν αδύναμες, ενώ οι δημόσιες δαπάνες επηρεάζουν βραδύτερα την ανάκαμψη.
Άδωνις Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν τα Περιφερειακά Προγράμματα για Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο

: Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την έγκριση των Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης 2026-2030 για Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο, συνολικού ύψους 577,2 εκατ. ευρώ με υπερδέσμευση.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ecofin: Διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά Φινλανδίας από ΕΕ

Το Ecofin ξεκίνησε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη Φινλανδία, καθώς το έλλειμμα της ξεπερνά το 3% του ΑΕΠ. Η εθνική ρήτρα για αμυντικές δαπάνες δεν δικαιολογεί πλήρως τα υψηλά ελλείμματα του 2024 και 2025.