ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα σειρά
Ηλεκτρικά SUV Jaecoo και Omoda σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, έτοιμα για πώληση.

Δυναμική άνοδος η ετήσια αύξηση για την ασφάλιση αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στον τομέα ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το 2024 υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το 2023.

Αυξημένη κατά 5,5% εκτιμάται ότι ήταν η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2024 σε σχέση με το 2023.

Αυτό προκύπτει από πρώτη εκτίμηση δεικτών ασφαλίσεων αυτοκινήτων για το 2024 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική της διεύθυνση και υπολογίζεται ότι η συνολική παραγωγή για τον κλάδο διαμορφώθηκε στα 1,24 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα

Συμμετέχει κατά 40% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών και κατά 21% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών (στοιχεία έτους 2024).

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα ασφαλισμένα οχήματα το 2024 υπολογίζεται ότι ήταν 6.523.782, ενώ το 2023 ήταν 6.299.757. Η μέση συχνότητα ζημιών (σύνολο καλύψεων) ήταν 9,18% το 2024 έναντι 9,58% το 2023 και το μέσο κόστος ζημίας (στο σύνολο των καλύψεων) υπολογίζεται σε 1.285 ευρώ το 2024 έναντι 1.265 ευρώ το 2023. 

Η μέση συχνότητα ζημιών αστικής ευθύνης οχημάτων ανήλθε σε 6,78% το 2024 έναντι 7,01% το 2023 και το μέσο κόστος ζημίας Α.Ε. Οχ. (Αστικής Ευθύνης Οχηµάτων) ήταν 1.405 ευρώ έναντι 1.397 ευρώ το 2023.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 95,6% στο σύνολο παραγωγής του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2024 (πλήθος ασφαλισμένων οχημάτων 6.523.782 με βάση τις ημέρες ασφάλισης εντός του 2024).

 Τα στοιχεία που αφορούν το 2023 και προέρχονται από την Στατιστική Επετηρίδα του κλάδου, αφορούν τα οριστικά στοιχεία 29 ασφαλιστικών επιχειρήσεων με συμμετοχή 96% στο σύνολο παραγωγής των ασφαλίσεων αυτοκινήτων (πλήθος ασφαλισμένων οχημάτων 6.299.757 με βάση τις ημέρες ασφάλισης εντός του 2023).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Κοινωνική ιδιοτέλεια και διαφθορά απειλούν τη χώρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας βιβλίο για τον Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε τη συμβολή του πρώην δημάρχου κατά του εθνικισμού στη Θεσσαλονίκη και την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής ιστορίας της πόλης.
Ερυθρός Σταυρός δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο

Η Ελλάδα, διατηρώντας τη στήριξή της στον Λίβανο και ανταποκρινόμενη στην έκκληση του ΟΗΕ, ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Hellenic Aid, όπως ανακοίνωσε η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Η ρητορική μίσους απειλεί τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Μαρία Συρεγγέλα μίλησε στο Στρασβούργο για την τοξικότητα κατά των πολιτικών, τον κίνδυνο της ρητορικής μίσους και την επάνοδο του λαϊκισμού, αποκαλύπτοντας προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε ακόμη και με στόχο τα παιδιά της.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με Αλβέρτο Β': Συνεργασία για Μεσόγειο και Πράσινη Ανάπτυξη

Στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα-Αλβέρτου Β' βρέθηκαν οι άριστες ελληνο-μονακές σχέσεις, η αντιμετώπιση κοινών περιβαλλοντικών προκλήσεων στη Μεσόγειο και η ενίσχυση της συνεργασίας για την Πράσινη Ανάπτυξη.