ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης για Eurogroup και ECOFIN, τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Συνάντηση Πιερρακάκη με επιτελείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης είχε συνάντηση με την ηγεσία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, τον πρόεδρο και τη γενική διευθύντρια.

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τη γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο του διαλόγου με όλους τους θεσμικούς φορείς της οικονομίας συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος- ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και τη γενική διευθύντρια Ελίνα Παπασπυροπούλου.

Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός σταθερού και διαφανούς πλαισίου λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς. Η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία του καταναλωτή και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση έχει έμπρακτα ενθαρρύνει την ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών, ως ένα ακόμη εργαλείο πρόληψης και διαχείρισης κινδύνου. Δέσμευσή μας είναι να στηρίξουμε όποιες πρωτοβουλίες προάγουν τον υγιή ανταγωνισμό και μεγιστοποιούν τα οφέλη για την κοινωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Πύλη για ινδικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, συζήτηση Πιερρακάκη–Goyal

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ινδός υπουργός Piyush Goyal, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, την εμβάθυνση των ελληνοϊνδικών δεσμών και τη σημασία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ανάπτυξη της οικονομίας με επενδύσεις και δημοσιονομική πειθαρχία

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει, αλλά ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αξιοποιείται με πειθαρχία, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα καταλύτης για ευρωπαϊκούς πρωταθλητές μετά την κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο γαλλικό L’ Express, τόνισε πως η ελληνική κρίση υπήρξε τραυματική αλλά διδακτική, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στον εαυτό της, παράδειγμα η Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τονίζει σε συνέντευξή του ότι η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στον εαυτό της και να δράσει άμεσα σε ενεργειακή ασφάλεια, βιομηχανία, ψηφιακό ευρώ και επενδύσεις για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.
Κυριάκος Πιερρακάκης κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Απαραίτητη η επανάσταση παραγωγικότητας για Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε την ανάγκη αύξησης παραγωγικότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη, επισημαίνοντας πως η καινοτομία υστερεί παρά τα σημαντικά οικονομικά βήματα. Εξήρε τη συμβολή της ΕΛΤΕ στην ενίσχυση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπερταμείο γίνεται Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο – Καταλύτης για ανάπτυξη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε τη μετονομασία του Υπερταμείου σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, δίνοντας έμφαση στον νέο του ρόλο ως μοχλού επενδύσεων και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω τη λογική της κρίσης.