ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης για Eurogroup και ECOFIN, τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Συνάντηση Πιερρακάκη με επιτελείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης είχε συνάντηση με την ηγεσία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, τον πρόεδρο και τη γενική διευθύντρια.

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τη γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο του διαλόγου με όλους τους θεσμικούς φορείς της οικονομίας συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος- ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και τη γενική διευθύντρια Ελίνα Παπασπυροπούλου.

Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση ενός σταθερού και διαφανούς πλαισίου λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς. Η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία του καταναλωτή και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση έχει έμπρακτα ενθαρρύνει την ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών, ως ένα ακόμη εργαλείο πρόληψης και διαχείρισης κινδύνου. Δέσμευσή μας είναι να στηρίξουμε όποιες πρωτοβουλίες προάγουν τον υγιή ανταγωνισμό και μεγιστοποιούν τα οφέλη για την κοινωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα ισχυροποιείται ενώ οι αγορές δοκιμάζονται

Η Scope Ratings αναβάθμισε την Ελλάδα σε BBB+ με σταθερές προοπτικές, επισημαίνοντας τη βελτίωση του χρέους και της οικονομίας. Παράλληλα, η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές σε θετικές, διατηρώντας τη βαθμίδα Baa3.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Η αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου το κλειδί για το μέλλον

Το Χρηματιστήριο Αθηνών εντάχθηκε ξανά μετά από 13 χρόνια στις ανεπτυγμένες αγορές, γεγονός που αναδεικνύει τη μεγάλη οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και ενισχύει τις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη μπορεί να χτίσει ανθεκτική οικονομία με μεταρρυθμίσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε από το Βερολίνο ότι οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας αποδίδουν καρπούς, με τη χώρα να μειώνει το χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη. Επισήμανε την ανάγκη ευρωπαϊκής ανθεκτικότητας και μεταρρυθμίσεων.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη-Προέδρου Ρουμανίας για ανάπτυξη και ενέργεια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Βουκουρέστι με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας και συζητώντας τη διεύρυνση συνεργασίας σε επενδύσεις, εμπόριο και ενέργεια.
Πιερρακάκης Νικούσορ Νταν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Πιερρακάκη με Πρόεδρο Ρουμανίας - Στο επίκεντρο ενέργεια και επενδύσεις

Την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρουμανίας, με έμφαση σε επενδύσεις, εμπόριο, ενέργεια και διασυνδέσεις, συζήτησαν στο Βουκουρέστι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ρουμάνος Πρόεδρος Νικούσορ Νταν.