ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ευρεία υπουργική σύσκεψη για τον κοροναϊό για κατάρτιση εθνικού σχεδίου

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη λήψη κατάλληλων μέτρων ώστε να περιοριστεί ο όποιος αρνητικός αντίκτυπος του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία.

Εντατικοποιούνται οι ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει ταχεία και κυρίως ορθή αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, μετά και την εμφάνιση αρκετών κρουσμάτων στην Ελλάδα και για να καθοριστούν οι τρόποι προστασίας τόσο του πληθυσμού όσο και της οικονομίας. 

Ήδη τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού εξετάζουν μία σειρά προτάσεων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματοις το οποίο θα εφαρμόζεται σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Προκειμένου όλα τα παραπάνω να γίνουνη πράξη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη με αντικείμενο το πρόβλημα του κορονοϊού, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και κ. Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες 

Οι συσκέψεις θα είναι τακτικές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνούπι στο δέρμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ιός του Δυτικού Νείλου αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα υγείας

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι από τις σημαντικότερες αναδυόμενες λοιμώξεις στην Ευρώπη. Η σοβαρή νευρολογική νόσος αφορά λιγότερο από 1% των περιπτώσεων, αλλά σχετίζεται με μεγάλη θνητότητα και μακροχρόνιες επιπλοκές.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός Βοηθός: Πότε ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός», που στηρίζει άτομα με αναπηρία με αυξημένες αμοιβές για βοηθούς και επιτροπές, χρηματοδοτούμενο με 53 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

16.000 δόσεις εμβολίου Έμπολα έφτασαν στο αεροδρόμιο Κινσάσα

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έφθασαν 16.250 δόσεις του εμβολίου Ervebo, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5.290 κρούσματα Έμπολα και 2.516 θάνατοι. Το εμβόλιο εγκρίθηκε μόνο για το στέλεχος Ζαΐρ, όχι για το Μπουντιμπουγκιό.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Επιδημία Έμπολα στο Κονγκό: 2.500 νεκροί, ραγδαία εξάπλωση σύμφωνα με ΟΗΕ

Η επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό έχει προκαλέσει πάνω από 2.500 θανάτους και εξαπλώνεται ταχύτατα, καλύπτοντας μεγαλύτερη περιοχή από τη Γαλλία, με τη χρηματοδότηση της βοήθειας να κινδυνεύει να εξαντληθεί, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.