ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ευρεία υπουργική σύσκεψη για τον κοροναϊό για κατάρτιση εθνικού σχεδίου

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη λήψη κατάλληλων μέτρων ώστε να περιοριστεί ο όποιος αρνητικός αντίκτυπος του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία.

Εντατικοποιούνται οι ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει ταχεία και κυρίως ορθή αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, μετά και την εμφάνιση αρκετών κρουσμάτων στην Ελλάδα και για να καθοριστούν οι τρόποι προστασίας τόσο του πληθυσμού όσο και της οικονομίας. 

Ήδη τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού εξετάζουν μία σειρά προτάσεων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματοις το οποίο θα εφαρμόζεται σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Προκειμένου όλα τα παραπάνω να γίνουνη πράξη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη με αντικείμενο το πρόβλημα του κορονοϊού, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και κ. Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες 

Οι συσκέψεις θα είναι τακτικές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Οκτώ τραυματίες στη Μόντενα, οι τέσσερις σοβαρά

Ο δράστης της επίθεσης στη Μόντενα τραυμάτισε οκτώ άτομα, τέσσερα σοβαρά, με μια γυναίκα, 55 ετών, σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για 31χρονο με ψυχολογικά προβλήματα, που συνελήφθη μετά το περιστατικό.
Αυστριακή αστυνομικός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές κύκλωμα πλαστών φαρμάκων στην ΕΕ με τζίρο 240 εκατ. ευρώ

Η ΕΛΑΣ συμμετείχε σε ευρωπαϊκή επιχείρηση υπό την Eurojust και την Europol για την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε πλαστά φάρμακα και συμπληρώματα, εξαπατώντας πολίτες σε πολλές χώρες με ψευδείς διαφημίσεις από το 2019.
Ασφάλιση υγείας σύμβολα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία νέα δωρεάν προληπτικά προγράμματα στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» επεκτείνεται με δωρεάν εξετάσεις για υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα και δέρματος. Έξι εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εξεταστεί, ενώ 200.000 εντοπίστηκαν έγκαιρα με ευρήματα.
ελαιόλαδο σε κανάτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυφαινόλες: Ισχυρό όπλο για το μεταβολικό σύνδρομο και το ελαιόλαδο

Ο Δρ. Προκόπης Μαγιάτης μιλά στην εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην καρδιά, τον εγκέφαλο και το μεταβολισμό, επισημαίνοντας τη μεγάλη του αξία σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες.
Συνεδρίαση της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας και νέες θεραπείες

Με πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και νέες θεραπείες. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη, ενώ παρών δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.