ΓΔ: 1425.51 -0.47% Τζίρος: 61.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Διατάχθηκε να αποχωρήσει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος που από το πρωί έχει περάσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δέχθηκε εντολή από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» να αποχωρήσει.

Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «Oruc Reis» που κινείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, 200 χιλιόμετρα νότια της νήσου Μεγίστης, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ενημερώθηκε από ασυρμάτου να απομακρυνθεί.

Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ανάγκασαν το τουρκικό σκάφος να παρεκκλίνει της πορείας του. Το «Oruc Reis» παρακολουθείται από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», η οποία και απέπλευσε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η παρουσία του τουρκικού πλοίου.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Τουρκίας, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στα 50 ναυτικά μίλια μακριά από εκείνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό δεν έχει «ρίξει» καλώδια, ούτε έχει ενεργοποιημένες συσκευές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή 110 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα προς την Τουρκία

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων, περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία: Αλυσίδα αλληλεγγύης από την Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τον συντονισμό των φορέων για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.