ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Κτίριο ΕΦΕΤ Θεσσαλίας
Πηγή: ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Ο φορέας απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Μπιφτέκι κοτόπουλο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία, στην επιχείρηση «ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΔΑΒΟΥΤΗΣ ΑΕ» στην οδό Εργασίας 15 & Παναγούλη, στην Νέα Ιωνία Αττικής του προϊόντος: «Κεμπάπ κοτόπουλο-Μπιφτέκι κοτόπουλο (τύπου κεμπάπ) κατεψυγμένο» βάρος: 600 γρ., αριθ. παρτίδας: L 14223, ημ. ανάλωσης έως: 22.05.2024.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φέτα σε ξύλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΕΤ: Διευκρινίσεις για ανίχνευση Listeria monocytogenes σε φέτα Βυτίνας

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί για ανίχνευση Listeria monocytogenes σε «ΦΕΤΑ ΒΥΤΙΝΑΣ - ΠΟΠ ΒΑΡΕΛΙ» (παρτίδα 24/07/2027), που διατίθεται τόσο χύμα όσο και προσυσκευασμένη. Συνιστά να μην καταναλωθεί και να επιστραφεί στο σημείο αγοράς.
Πασχαλινό τραπέζι φαγητού
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΕΦΕΤ: Οδηγίες προς καταναλωτές για το Πάσχα

Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει τους καταναλωτές να αγοράζουν τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι μόνο από ελεγχόμενα σημεία πώλησης και να δίνουν έμφαση στην καθαριότητα του εξοπλισμού και των καταστημάτων, για ασφαλή γεύματα και λιγότερη σπατάλη.
ράφια σνακ σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται αράπικο φιστίκι λόγω αφλατοξινών

Ο ΕΦΕΤ εντόπισε αφλατοξίνες πάνω από τα όρια ασφαλείας σε συσκευασμένο αραπικό φιστίκι 250γρ. με την εμπορική ονομασία «η Αλφαβήτα κοντά στην ελληνική γη», με ανάλωση πριν 26/2/2027. Το προϊόν κρίνεται μη ασφαλές για κατανάλωση.