ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ
Φωτο: Shutterstock

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 15/9

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 248.616 ευρώ σε 228 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Συνολικά 60.548.616 ευρώ θα καταβληθούν σε 55.208 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), από τις 11 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  • Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 22,8 εκατ. ευρώ σε 980 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 248.616 ευρώ σε 228 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 15 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 15 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 6 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαχείριση σχέσεων πελατών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη χωρίς... οφειλέτες στο Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους

Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους. Θα καταγράφονται λεπτομερώς οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς εφορία, ΕΦΚΑ, Τράπεζες, Δήμους, αλλά ανώνυμα. Ολη η ΚΥΑ.
ΕΦΚΑ και ευρώ χαρτονομίσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προθεσμίες 20, 70 και 90 ημερών στους οφειλέτες για τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Τρείς προθεσμίες των 20, 70 και 90 ημερών, δίδονται από το ΚΕΑΟ στους οφειλέτες του ΕΦΚΑ, για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, πριν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Κελί φυλακής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 89χρονος για τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο

Ο κατηγορούμενος για την ένοπλη επίθεση σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε στην ανακρίτρια πρόθεση να αποζημιώσει με 2.000 ευρώ κάθε έναν από τους πέντε τραυματίες. Ζήτησε επίσης ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 89χρονος μετά την απολογία του για τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο

Προφυλακίστηκε ο 89χρονος που κατηγορείται για την ένοπλη επίθεση σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο, έπειτα από απολογία για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα. Ισχυρίστηκε πως έδρασε λόγω αγανάκτησης για εργασιακά του ζητήματα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα δικαστήρια ο 89χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ο 89χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας πέντε υπαλλήλων μετά την ένοπλη επίθεση σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο. Ο ίδιος ζητά συγγνώμη, αρνείται πρόθεση δολοφονίας και ισχυρίζεται ότι ήθελε μόνο να προκαλέσει ντόρο.