ΓΔ: 1481.65 1.18% Τζίρος: 56.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:50:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

O Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία

Το ταξίδι του προέδρου, που έχει προγραμματιστεί για 9 με 13 Ιουλίου, θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για συναντήσεις με τον βασιλιά Κάρολο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ευρώπη αργότερα αυτό το μήνα για συναντήσεις στη Βρετανία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία,  ανακοίνωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Το ταξίδι του προέδρου, που έχει προγραμματιστεί για 9 με 13 Ιουλίου, θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για συναντήσεις με τον βασιλιά Κάρολο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ «για την περαιτέρω ενίσχυση της στενής σχέσης μεταξύ των κρατών μας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Βίλνιους για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου, όπου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία. Τέλος, ο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Ελσίνκι στις 13 Ιουλίου για μια συνάντηση με τους ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για την αυξανόμενη πολιτική πίεση στους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα, στην Ευρώπη η ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται εκτός από τη χώρα μας και σε Ουγγαρία, Μάλτα. Χειροτέρεψαν οι συνθήκες άσκησης της δημοσιογραφίας παγκοσμίως.
Trump, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Πάγωμα σχέσεων Γερμανίας - ΗΠΑ αν εκλεγεί ο Τραμπ βλέπει η BILD

Ο κ. Βανς, ο οποίος συμμετείχε και στην τελευταία Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, αναμένει από το Βερολίνο να κάνει περισσότερα για την Ουκρανία και θεωρεί αντιφατική την πολιτική της κυβέρνησης.
prosfyges-metanastes-kataulismoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβούλιο της Ευρώπης: Καλεί Ελλάδα να βελτιώσει τις δομές μεταναστών

Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλεί τη χώρα να βελτιωθούν οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης μεταναστών και ιδιαίτερα στα νεόδμητα και χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Uber Boat: Έναρξη λειτουργίας σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα και Αθήνα

«Η επέκταση αυτής της υπηρεσίας σε τρεις νέες περιοχές αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, που θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο της αγοράς της Ευρώπης» σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα για τις αξίες του Ανθρωπισμού με 45 ακαδημαϊκούς και επιστήμονες

Την Επιστημονική Ημερίδα «Η Ευρώπη στο Μέλλον, Επιστροφή στον Άνθρωπο»,  διοργάνωσε και συντόνισε στο Ωδείο Αθηνών η δημοσιογράφος-κλασική φιλόλογος και υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ Βίκυ Φλέσσα.