ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

O Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία

Το ταξίδι του προέδρου, που έχει προγραμματιστεί για 9 με 13 Ιουλίου, θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για συναντήσεις με τον βασιλιά Κάρολο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ευρώπη αργότερα αυτό το μήνα για συναντήσεις στη Βρετανία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία,  ανακοίνωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Το ταξίδι του προέδρου, που έχει προγραμματιστεί για 9 με 13 Ιουλίου, θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για συναντήσεις με τον βασιλιά Κάρολο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ «για την περαιτέρω ενίσχυση της στενής σχέσης μεταξύ των κρατών μας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Βίλνιους για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου, όπου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία. Τέλος, ο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Ελσίνκι στις 13 Ιουλίου για μια συνάντηση με τους ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, πέραν των έξι που ήδη τα φιλοξενούν, σύμφωνα με τους Financial Times. Δεν αναμένεται άμεση συμφωνία σχετικά με το θέμα.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ταχύτερη αποχώρηση στρατευμάτων από την Ευρώπη σχεδιάζει η Ουάσιγκτον

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιταχύνουν την αποχώρηση στρατιωτών από ευρωπαϊκές βάσεις και θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους στους συμμάχους του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πηγή του Πενταγώνου στη Welt am Sonntag.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Τα ελληνικά ναυπηγεία ως γεωστρατηγικός κόμβος τριών ηπείρων

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Β. Κορκίδης, ανέδειξε τον ρόλο των ελληνικών ναυπηγείων σε οικονομία, άμυνα και γεωπολιτική, με έμφαση σε επενδύσεις, καινοτομία και πράσινη ναυτιλία.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για ειρηνευτική συμφωνία, τονίζοντας την ανάγκη αποκλιμάκωσης του πολέμου, ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά Ορμούζ και αποτροπής πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
Τζέι Ντι Βανς πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καθυστερεί η ανάπτυξη δυνάμεων στην Πολωνία, λέει ο Βανς

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τόνισε ότι η αποστολή 4.000 στρατιωτικών στην Πολωνία έχει καθυστερήσει και όχι ακυρωθεί, καλώντας παράλληλα την Ευρώπη να ενισχύσει την αμυντική της αυτονομία.