ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άδεια σχολική τάξη
Φώτο: Shutterstock

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Ανοιχτά θα είναι στην πλειονότητα τους τα σχολεία στην Αττική, ενώ έχει αποφασιστεί να είναι μέχρι τις 9 π.μ. η προσέλευση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μετά από νεότερη διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με στελέχη της Περιφέρειας, τους δημάρχους και τους μετεωρολόγους Κ. Λαγουβάρδο και Θ. Καλύβα.

Επιπλέον, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής του Βόρειου Τομέα, της Δυτικής, κ.ά., μετά τις εκτιμήσεις των δημάρχων και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να είναι κανονικά στα σχολεία και η προσέλευση των μαθητών να είναι μέχρι τις 9 το πρωί. Η απόφαση ελήφθη μετά και από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τους διευθυντές των σχολείων, να έχουν μεριμνήσει για την έγκαιρη θέρμανση των σχολικών αιθουσών.

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης, θα προβούν σε ανακοινώσεις οι δήμοι οι οποίοι είναι και αρμόδιοι. Τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, μουσικά, καλλιτεχνικά, πειραματικά, εσπερινά, ειδικά σχολεία κ.α.)., θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

«Με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά», επισημαίνει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Στα σχολεία που συμφωνήθηκε να ανοίξουν αργότερα, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, ζητήσαμε να μπορεί να γίνει η προσέλευση των μαθητών μέχρι τις 9. Μέχρι εκείνη την ώρα, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των σχολείων χρειάζεται να έχουν μεριμνήσει για να έχουν θερμανθεί οι αίθουσες. Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα, θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός αν αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση των δεδομένων, διαφορετικά από τους διευθυντές τους. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν»

Ειδικότερα τα σχολεία που δεν θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών, είναι στους δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Πεντέλης, Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Στον δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, με ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ., εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

1. Σχολεία Αχαρνών:

  • Νηπιαγωγεία: 24ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο
  • Δημοτικά Σχολεία: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 29ο, 30ο
  • Γυμνάσια - Λύκεια: 12ο Γυμνάσιο, 6ο Γενικό Λύκειο

2. Σχολεία Βαρυμπόπης:  

Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

3. Σχολεία Θρακομακεδόνων

  • Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο
  • Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο  

Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Στον δήμο Φυλής θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:  
Περιοχή Χασιά Πανόραμα, 5ο Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο.

Ανοιχτά με ώρες προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ. θα είναι τα σχολεία στους παρακάτω δήμους:

Βόρειου Τομέα

  • Αμαρουσίου
  • Βριλησσίων 
  • Ηρακλείου 
  • Λυκόβρυσης-Πεύκης
  • Μεταμορφώσεως 
  • Αγίας Παρασκευής 
  • Παπάγου-Χολαργού 
  • Φιλοθέης-Ψυχικού 

Π. Ε. Νήσων

  • Κυθήρων
  • Σαλαμίνας

Π. Ε. Ανατολικής Αττικής

  • Παλλήνης
  • Ραφήνας -Πικερμίου
  • Σπάτων -Αρτέμιδος
  • Λαυρεωτικής
  • Σαρωνικού
  • Κρωπίας
  • Μαρκοπούλου
  • Παιανίας    

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Όλα ανοιχτά εκτός από τα σχολεία στους δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης που θα ανοίξουν μέχρι τις 9 π.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ανομία στην εκπαίδευση

Η Νίκη κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι σε πλαστά μεταπτυχιακά και αγορασμένες πιστοποιήσεις, με αφορμή απάντηση υφυπουργού Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή Τσιρώνη για τον ευτελισμό τίτλων στην εκπαίδευση.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες του ΥΠΠΕΘ στα σχολεία για τοξικότητα πικροδάφνης στη Θεσσαλονίκη

Το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί για την τοξικότητα της πικροδάφνης σε σχολεία και δημόσιους χώρους, επισημαίνοντας τους κινδύνους ιδιαίτερα για τα παιδιά λόγω της υψηλής τοξικότητας όλων των μερών του φυτού.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Διαμάχη για θρησκευτικές τελετές στα σχολεία στο Ραμαζάνι

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για διοργάνωση εκδηλώσεων στα σχολεία στο Ραμαζάνι, με τον Ερντογάν να την υπερασπίζεται και οργανώσεις να καταγγέλλουν παραβίαση της κοσμικότητας.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Μεγάλη συμμετοχή μαθητών Λέσβου στον διαγωνισμό για το Γεωπάρκο

Με τον διαγωνισμό «οι πέντε αισθήσεις του γεωπάρκου σου», 106 μαθητές από 15 σχολεία της Λέσβου γνώρισαν το Γεωπάρκο με βιωματικό τρόπο, γράφοντας κείμενα εμπνευσμένα από τις πέντε αισθήσεις. Κατατέθηκαν 32 συμμετοχές.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η συμμετοχή σχολείων σε λατρείες δεν είναι παιδαγωγική πρακτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει ως αδιανόητη την εγκύκλιο που καλεί σχολεία να συμμετάσχουν σε θρησκευτική δραστηριότητα, τονίζοντας ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία και τα όρια κράτους-εκκλησίας.