ΓΔ: 2706.65 0.15% Τζίρος: 245.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
άδεια σχολική αίθουσα
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Κλειστά λόγω παγετού τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, με αποφάσεις των Δημάρχων Φλώρινας και Πρεσπών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εξαιτίας του ισχυρού παγετού που επικρατεί στην περιοχή ορισμένα σχολεία στην Δυτική Μακεδονία θα παραμείνουν κλειστά ενώ πολλά θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, με αποφάσεις των Δημάρχων Φλώρινας και Πρεσπών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ στον δήμο Αμυνταίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν μετά τις 10.00 πμ. Κανονικά θα λειτουργήσουν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας.

Στην ΠΕ Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα στους δήμους, Εορδαίας και Βελβεντού τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Στους δήμους Κοζάνης και Βοϊου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ. Οι παιδικοί σταθμοί σε όλους τους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Δήμο Γρεβενών οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09:15 πμ. ενώ τα εσπερινά λύκεια θα ολοκληρώσουν το ωράριό τους στις 20.00. Στον δήμο Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.00 πμ. Όλοι οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΠΕ Καστοριάς οι σχολικές μονάδες στους δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ ενώ τα εσπερινά σχολεία στην Καστοριά θα ολοκληρώσουν τα μαθήματα στις 21.00. Όλοι οι Παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Έως Πέμπτη μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις για μεταφορά μαθητών

Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ξεκινά απευθείας διαπραγματεύσεις με λεωφορειούχους για 470 σχολικά δρομολόγια, μετά από άγονους διαγωνισμούς, με αυξημένη ελάχιστη αποζημίωση για την έγκαιρη έναρξη της σχολικής μεταφοράς.
Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Τεστ για την απαγόρευση ισλαμικής μαντίλας σε μαθήτριες κάτω των 14

Την πρώτη της δοκιμασία περνά η απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για μαθήτριες κάτω των 14 ετών στην Αυστρία, με αντιδράσεις από μουσουλμανικές οργανώσεις και πιθανές προσφυγές στα δικαστήρια καθώς ανοίγουν τα σχολεία.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΑΚ: Συμμετοχή στην 90ή ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρουσιάζει το έργο του στη 90ή ΔΕΘ, στο περίπτερο «AKADEMIA», αναδεικνύοντας τη σύνδεση γνώσης με πράξη και αριστεία. Στα εγκαίνια, θα εμφανιστεί το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Τμήματος Μουσικής.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη» και τόνισε τη σημασία της αναβάθμισης 238 σχολείων με τη συνεργασία κράτους και τραπεζών, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στον αέρα η μεταφορά 16.500 μαθητών λίγο πριν τα σχολεία

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κ. Γιουτίκας, ανέφερε πως η μεταφορά 16.500 μαθητών, εκ των οποίων 1.300 με αναπηρία, παραμένει άλυτη στη Θεσσαλονίκη, ενόψει έναρξης σχολικής χρονιάς, λόγω αποτυχίας διαγωνισμών για τις μεταφορές.