ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Τοπικές βροχές στα ανατολικά, στα βόρεια και στο Αιγαίο. Καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη.

Τοπικές βροχές αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς, στην Εύβοια και στο Αιγαίο. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Εύβοια, στις Σποράδες κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από τις βραδινές ώρες επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ παράλληλα θα ενταθούν τα φαινόμενα και στη Βόρεια Ελλάδα. Μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα εκδηλωθεί στην Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και από αργά το βράδυ ανατολικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 0 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, αλλά από αργά το βράδυ θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις. και ενδεχομένως τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυμένοι από τις βραδινές ώρες στα 6-7 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 8 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.