ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Πλήρως εμβολιασμένο ήταν το 8χρονο αγόρι που πέθανε από διφθερίτιδα

Διαψεύστηκαν τα δημοσιεύματα που ήθελαν ανεμβολίαστο το 8χρονο αγόρι, το οποίο κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων από διφθερίτιδα, αφού, όπως έγινε γνωστό, ήταν πλήρως εμβολιασμένο κατά της ασθένειας.

Και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα είχε λάβει ο 8χρονος, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 26 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο «Α. Κυριακού», από την ασθένεια.

Το παιδί αρχικά φιλοξενούνταν σε κρατική δομή, όπου και εμβολιάστηκε κανονικά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε προς υιοθεσία και ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού, αφού έχουν σταλεί δείγματα για καλλιέργεια στην Αγγλία.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ως πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου θεωρείται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού».

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας.

Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό, ενώ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

Σημειώνεται ότι, χθες, υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία παρουσίαζαν το 8χρονο αγόρι να μην έχει κάνει το εμβόλιο κατά της ασθένειας, βασιζόμενα σε όσα υποστήριξε ο παιδίατρος Γεώργιος Τσόλας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 1.155 κρούσματα, 304 νεκροί σύμφωνα με τις αρχές

Στη ΛΔ Κονγκό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα έφτασαν τα 1.155, με 304 νεκρούς. Μόνο σε 24 ώρες καταγράφηκαν 37 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι. Η ενισχυμένη επιτήρηση οδηγεί σε καλύτερο εντοπισμό και ανάδειξη της αύξησης των μολύνσεων.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία απαγορεύει το αλκοόλ σε δημόσιους χώρους λόγω καύσωνα

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι από το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και ασφάλιση στο 19ο Insurance Conference

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία μεγαλύτερης συνεργασίας ανάμεσα σε δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιωτικές ασφαλιστικές, επισημαίνοντας και την εφαρμογή DRGs στον ιδιωτικό τομέα από το 2027 για έλεγχο κόστους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο σε Ίδρυμα Νιάρχος και Ελληνικό Κόσμο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί αύριο σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία στο ΚΠΙΣΝ και θα συμμετάσχει σε συζήτηση για το διάστημα με τον Αδριανό Γολέμη στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην Ιταλία από το κύμα καύσωνα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία λόγω του σφοδρού καύσωνα. Σε ύψιστη επιφυλακή 17 πόλεις, ενώ η Φλωρεντία έκλεισε τα ταμεία της πινακοθήκης Ουφίτσι.